CHP’de değişim rüzgarı şiddetli esiyor. Kongrelerde ‘değişim’ diyen iller belli oldu

CHP’de değişim rüzgarı şiddetli esiyor. Kongrelerde ‘değişim’ diyen iller belli oldu
CHP'de 'değişim' rüzgarı şiddetlenirken, birçok ilde kongre aşaması tamamlandı. 4-5 Kasım tarihinde yapılacak Büyük Kurultay öncesi, birçok ilde 'değişimciler' başkanlık koltuğuna oturdu.

Büyük Kurultay öncesi il kongrelerini sürdüren CHP’de birçok ilde kongre aşaması tamamlandı. Bugün Erzurum, Bayburt, Kütahya, Yalova, Kırşehir kongrelerini gerçekleştiren CHP'de 'değişimci' il başkanların sayısı arttı. Kocaeli'de ise Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Bülent Sarı yeniden seçildi.

CHP’de devam eden 38’inci Olağan Kurultay sürecinde tamamlanan il kongrelerine Erzurum, Bayburt, Kütahya, Yalova, Kırşehir de katıldı. Bugün tamamlanan kongrelerde başkanlar seçildi. Birçok ilde 'değişimci' adaylar başkanlık koltuğuna otururken Anadolu'da da değişim rüzgarı şiddetlendi.

Parti binasında gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez yaptı. Divanda ise Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç yer aldı.

Mevcut Başkan Adil Uzunhan, Haktan Yücel ve Sercan Türker aday olduğu kongrede 73 delege oy kullandı.

Saat 17.00'de sandıklar açıldı. Yapılan oy sayımları sonucunda Haktan Yücel 31 oy alarak CHP Bayburt İl Başkanı seçilirken, Adil Uzunhan 26, Sercan Türker ise 16 oy aldı.

İşte bugün gerçekleşen kongrelerde öne çıkan gelişmeler...

ERZURUM

CHP Erzurum İl Başkanlığı'nın 38. Olağan Kongresi, bugün bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Mevcut CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger'in aday olmadığı kongrede, 14 Mayıs 2023 tarihindeki Milletvekili Genel Seçimleri'nde CHP'den Erzurum Milletvekili adayı olan Serhat Can Eş ile bir dönem Çat İlçe Başkanlığı yapan Mahmut Edebali yarıştı.

Seçimde Serhat Can Eş, il başkanlığına seçildi. Serhat Can Eş 82 oy alırken, Mahmut Edebali 43 oy aldı. 138 delegeden 128’i oy kullandı. 3 oy da geçersiz sayıldı.

ODATV'nin özel haberine göre; Muharrem İnce'nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi'nin de bir dönem Erzurum İl Başkanlığını yapan Serhat Can Eş, daha sonra Memleket Partisi'nden istifa ederek CHP'ye geçmişti.

BAYBURT

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanlığının olağan genel kurulu sonuçlandı. 3 adayın yarıştığı kongrede Haktan Yücel CHP Bayburt İl Başkanlığını kazandı.

chp-bayburt.webp

YALOVA

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen CHP Yalova 12. Olağan Genel Kongresi'nin divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, tek aday olan önceki dönem merkez ilçe başkanı Erdem Doğancı, yeni dönemde Yalova İl Başkanlığına seçildi.

KÜTAHYA

Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen CHP Kırşehir 38. Olağan İl Kongresinin divan başkanlığını CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal yaptı. İsa Şahin ile Hüseyin Çakmak'ın aday olduğu kongrede, 199 delegenin 194'ü oy kullandı.

Oyların 144'ünü alan İsa Şahin CHP Kırşehir İl Başkanı oldu. Diğer aday Çakmak ise 50 oy aldı. Kongrede, il yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri de belirlendi. Kongrenin ardından Şahin, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

KOCAELİ

CHP Kocaeli İl Başkanlığı seçimi dün gerçekleşti. Kongrede mevcut İl Başkanı Bülent Sarı ve Uğraş Çiftçi başkanlık için yarıştı.

CHP Kocaeli İl Kongresi'nde İl Başkanlığına Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Bülent Sarı yeniden seçildi.

Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen CHP Kocaeli 38. Olağan İl Kongresi'nin divan başkanlığını CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre yaptı.

Bülent Sarı ile Uğraş Gürdal Çiftçi'nin il başkanlığına aday olduğu kongrede, 642 delegenin 356'sı oy kullandı.

Oy verme işleminden sonra açılan sandıklardan 306 oy alan Bülent Sarı, yeniden CHP Kocaeli İl Başkanı oldu. Diğer aday Çiftçi ise 47 oy aldı. Seçimde, 3 oy da geçersiz sayıldı.

Kongrede, 30 kişilik il yönetim kurulu, 9 kişilik disiplin ve 28 kişiden oluşan kurultay delegeleri de belirlendi.

İlgili Haberler