CHP'de sürpriz görüşmeler

CHP'de sürpriz görüşmeler
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Eski Milletvekili Mevlüt Dudu ve Aydın Eski Milletvekili Metin Lütfü Baydar, CHP'nin önceki genel başkanları Hikmet Çetin ve Deniz Baykal'a ziyaret gerçekleştirdi.

CHP'de sürpriz görüşmeler

Cumhuriyet Halk Partisi'nde sürpriz bir trafik yaşanıyor. CHP Hatay Eski Milletvekili Mevlüt Dudu ve Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve Hikmet Çetin'e ziyaret gerçekleştirdi. 

CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye yakınlığı ile bilinen Mevlüt Dudu ve Deniz Baykal'a yakınlığı ile bilinen Baydar, görüşmelerle ilgili şu bilgileri verdi:

20210203-2-46696021-62196083-web.jpg

Baydar, "Onlarla ilgili herhangi bir şey söylememiz şu an uygun değil. İyi niyetli bir süreç takip ettiğimizi düşünüyorum. CHP, herkesin evidir. CHP, Atatürk tarafından kurulmuş bir partidir. Ve genel başkanlar, ondan sonra gelenler o koltukta vekaleten oturmaktadırlar. Biz kimsenin CHP'den daha büyük olmadığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

20210203-2-46696021-62196084-web.jpg

Mevlüt Dudu ise "Biz tarihi bir sorumluluğu üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu ziyaretlerin bitiminde yeniden kamuoyuyla paylaşacağız, hatta belki sayın genel başkanlar da bir takım paylaşımlarda bulunacaklardır. Ama şu söyleyeyim amacımız CHP'yi bir arada tutabilmenin yollarını araştırmak şeklinde özetleyebiliriz" ifadelerini kullandı.