CHP'de Ümit Kocasakal ve Mehmet Sevigen disipline sevk edildi

CHP'de Ümit Kocasakal ve Mehmet Sevigen disipline sevk edildi
Boykot kararına rağmen CNN Türk yayınına katılan CHP'li Ümit Kocasakal ve Mehmet Sevigen, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Bir dönem genel başkan adayı da olan CHP üyesi Ümit Kocasakal ve Mehmet Sevigen, CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. 

Kocasakal, geçtiğimiz günlerde CHP'nin CNN Türk'e çıkmama kararına uymamış, kanalın programına katılmıştı.

YENİÇAĞ DUYURMUŞTU

Ümit Kocasakal'ın partiden ihraç edileceğini ilk Yeniçağ duyurmuştu.

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'nun aktardığı bilgide, "CHP’nin kararına rağmen CNN Türk’te canlı yayına katılarak boykotu delen Ümit Kocasakal'ın ihracı için İstanbul il disiplin kurulunda işlem başlatıldığı, partiden ihracı için düğmeye basıldığı öğrenildi." ifadeleri kullanılmıştı.

ÜMİT KOCASAKAL YENİÇAĞ'A KONUŞTU

Disiplin kararı sonrası CHP üyesi Av. Ümit Kocasakal, Yeniçağ’a açıklamalarda bulundu.

 ‘EMİR- KOMUTA ALTINDA HAREKET EDEMEM’

Boykot gerekçesinde haklılık payı olsa da, kararı doğru ve tutarlı bulmadığı için programa katıldığını belirten Kocasakal; ‘Ben kendi ifade özgürlüğümü de çok önemli, değerli ve kutsal sayarım. Ben ‘emir-komuta’ altında hareket edebilecek bir insan değilim. ‘Biz yöneticiler olarak çıkmayacağız’ derseniz saygı duyarım, olabilir. Ama ‘ CHP’den kimse çıkmayacak’ derseniz uygun olmaz. Benim üye olarak ifade özgürlüğüm var.  Partinin kararlarının da üstünde ilkeler vardır. Ya da benim hayata bakışım böyle…’ diye konuştu.

'DİSİPLİNi GEREKTİRECEK BİR FİİL İŞLEMEDİM'

Hayatı boyunca basın ve ifade özgürlüğünü savunduğunu belirten Ümit Kocasakal, ihraç istemiyle disipline verilmesi ile ilgili olarak ise; ‘Ben disiplin ihlali oluşturan bir fiil işlediğim kanaatinde değilim. Ben her zaman doğru olduğuna inandığım şeyleri her türlü bedeli ödemeyi göze alarak yaptım. Bedelini neyse dün olduğu gibi bugünde ödemeye hazırım. Eğer bu sebeplerden ötürü ihraç edileceksem, kendileri bilir.’  ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler