CHP'den 2. çözüm sürecine sert tepki! Meydanlarda ip atıyordunuz ne oldu?

CHP'den 2. çözüm sürecine sert tepki! Meydanlarda ip atıyordunuz ne oldu?
Partisinin MKYK toplantısı sonrasında basın açıklaması yapan CHP'li Öztrak, Bahçeli'nin Öcalan açıklamalarına, "Meydanlarda 'Abdullah Öcalan’ı asın' diye ip atanların bugün geldiği nokta budur" ifadelerini kullandı.

CHP MKYK'sı sonrasında basın açıklaması yapan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın 'oy çalındı' açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Öztrak, "AKP'nin adayı çıkmış oyları çaldılar diyor. YSK, polisler, savcılar emrinizde, 17 yıldır iktidardasınız... Eğer bir oy hırsızlığı varsa bunu sizden başka kimse yapmış olamaz." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Öcalan avukatlarıyla görüşsün" açıklamalarını değerlendiren Faik Öztrak, Bu son konunun takdirini ben milletimize bırakıyorum. Bundan önce meydan meydan dolaşıp meydanlarda 'Abdullah Öcalan’ı asın' diye ip atanların bugün geldiği nokta budur" şeklinde konuştu.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"BİR OY HIRSIZLIĞI VARSA BUNU SİZDEN BAŞKASI YAPAMAZ"

"İstanbul'un seçilmiş başkanının mazbatasının gasp edildiği sandık darbesinin üzerinden bir hafta geçti. Bu darbeye aracı olanlar hala itiraz kabul gerekçelerini yazamadılar. Kaleme alma işini yavaştan alıyorlar. YSK'nin, iktidardaki darbe mahfillerine zaman ve zemin kazandırmaya çalıştığı anlaşılıyor. Gasp edilen mazbataya hukuki kılıf bulmaları mümkün değil. Geçmiş uygulamalar ortada. AK Parti'nin adayı çıkmış oyları çaldılar diyor. 17 yıldır iktidarsınız güç sizin elinizde. Bir oy hırsızlığı varsa bunu sizlerden başka kimse yapmış olamaz."

"Atalarımız boşuna yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış dememiş. "Çaldılar" sözünü bu ülkede TBMM başkanlığı, başbakanlık yapmış biri söylüyorsa bu çok üzücüdür. İstanbul rantı için bırakın itibarlarını ahiretlerini bile yakmaya kalkmışlar."

"'Her şey güzel olacak Ekrem abi' sözü iktidarı korkutmuş gözüküyor. Bu sloganı itibarsızlaştırmak için elinden geleni yapıyorlar. Kendilerine muhalefet eden herkesi eski ortaklarıyla işbirliği yapmakla suçluyorlar. Ama her nasılsa bu eski ortaklarda onların değirmenine su taşımaya devam ediyor. "

"Dün Erdoğan'ın sanatçıları tehdit etmesi içine düştükleri çaresizlikleri açıkça gösteriyor. Herkes konuşacak, sanatçısı, iş adamı, akademisyeni... Millet konuşacak. Çünkü başka ülkemiz, başka Türkiye yok."

"MEYDAN MEYDAN DOLAŞIP 'ABDULLAH ÖCALAN'I ASIN' DİYE İP ATANLARIN GELDİĞİ NOKTA BUDUR!"

MHP Genel Başkanı'nın bebek katili Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Faik Öztrak, "Bu son konunun takdirini ben milletimize bırakıyorum. Bundan önce meydan meydan dolaşıp meydanlarda 'Abdullah Öcalan’ı asın' diye ip atanların bugün geldiği nokta budur." dedi.

İlgili Haberler