CHP'den, Bahçeli'ye: "Damatları bırak kayınbabaya kız"

CHP'den, Bahçeli'ye: "Damatları bırak kayınbabaya kız"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, damat tahliyeleri ile ilgili “Adalet damatların kalemiyle adeta kapkara kesilmiş” diyen Bahçeli'ye “Damatlara değil hukuku bu hale getiren kayınbabaya kızması lazım” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada söz konusu her iki ismin tahliye edilmesinin yaşanan sürecin sonucu olduğunu ifade etti. Devlet Bahçeli’nin tahliyelerle ilgili tepkisine işaret eden Cankurtaran, “Bahçeli’nin damatlara değil hukuku bu hale getiren kayınbabaya kızması lazım. Erdoğan da damadını kayıran, bakan yapan bir kayınbaba. Maalesef Türkiye’de artık halk için değil sırtı kalınlar için adalet var. Bunun en büyük sorumlusu da 15 yıldır Türkiye’yi yöneten AKP’dir. Yıllardır FETÖ ve AKP birlikte hukuku bitirdiler. Bahçeli, şikayet edene kadar hukukun bu hale gelmesinde payı olan kayınbabayı birde tek adam yapmaya destek vermeyecekti” diye konuştu.

“ERDOĞAN’IN ONAYI OLMADAN TAHLİYELER MÜMKÜN DEĞİL”

Bahçeli’nin, “Madem bir kişi suçsuz, niye tutuklanır? Hadi tutuklandı, niye bırakılır? Sanıyorum kripto eller devrede, kaos emelleri siyasi çemberdedir” sözlerini de hatırlatan Cankurtaran, “Bugünkü hukuk düzeninde Erdoğan’ın onayı olmadan Topbaş ve Arınç’ın damadının tahliyesi mümkün değil. Destek verdiğiniz Erdoğan’a söz söylememek için kripto diyerek belirsiz hedefler yaratmayın” yanıtını verdi.

“İÇTÜZÜK GÖRÜŞMELERİNDE TEPKİNİZİ GÖSTERİN”

Cankurtaran, Bahçeli’ye, “Yaşanan adaletsizliklerden gerçekten şikayetçiyseniz ve AKP’ye bir uyarı vermek istiyorsanız birlikte yapacağınız iç tüzük görüşmelerinde AKP’nin Meclis’te muhalefetin sesini kesmeye yönelik düzenlemelerine karşı çıkarak tepkinizi gösterin” diye seslendi. 

İlgili Haberler