CHP'den CNN Türk'ü boykot açıklaması

CHP'den CNN Türk'ü boykot açıklaması
CHP MYK'sında alınan CNN Türk'ü boykot kararına ilişkin partiden ilk açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP'nin CNN Türk'e karşı boykot kararı aldığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, 3 Şubat 2020 tarihinde Merkez Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararı açıkladı. CHP genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Özkan, CHP parti üyelerinin CNN Türk yayınlarını boykot edeceğini duyurdu. 

Özkan, CNN Türk boykotuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Gerçeklerin üstünü örterek AK Parti söylemleri doğrultusunda adeta bir reklam ajansı gibi çalışan televizyon kanalı, yerel yönetim seçimlerinden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin karşısındaki konumlamasını sürdürmektedir. CNN Türk kanalının patronundan ve yönetiminden, iktidarın saray bataklığından çıkıp, özgür tutum takılmalarını ve objektif yayıncılık ilkelerine sarılmalarını talep ediyoruz.

Yerel seçimlerden bu yana tahammül edilemez noktaya ulaşan bu gerçekler ve gerekçeler karşısında değerlendirmeler yapan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, 3 Şubat 2020 tarihinde yaptığı toplantıda partimize ve partililerimize tuzak kurma, kötü gösterme ve gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Parti’lilerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararını almıştır. Cumhuriyet Halk Parti’li hiç kimse, yöneticisinden üyesine hiçbir partilimiz CNN Türk kanalına çıkmayacak, yayınlarına katılmayacak ve tuzaklarını boşa çıkartacaktır. Bu kanalın zararlarından korunmak için yurttaşlarımıza, CNN Türk yayınlarını izlememelerini, çocuklarına izletmemelerini tavsiye ediyoruz. Saygılarımızla milletimize duyururuz" 

İlgili Haberler