CHP’den linç girişimi sonrası HSK’ya şikayet

CHP’den linç girişimi sonrası HSK’ya şikayet
CHP, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi sonrası gözaltına alınan isimlerin serbest bırakılması nedeni ile Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı hakkında HSK’ya suç duyurusunda bulunacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’daki şehit cenazesinde düzenlenen saldırı ve linç girişimi sonrası yeni bir gelişme yaşanıyor. Saldırı sonrası Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün başta olmak üzere gözaltına alınan 9 kişinin serbest bırakılması sonrası Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na suç duyurusunda bulunulacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na a yönelik linç girişimini yapanların, öldürme kastıyla hareket eden meczupların, evin yakılması için tahrikte bulunup “evi yakın diye haykıranların” ve “öldürün” diye bağıranların tutuklamaya sevklerinin bile yapılmamış olması, Cumhuriyet Başsavcısının tarafsız olmadığı, nesnel davranmadığı ve daha ötesi siyasilerin baskısı altında bulunduğu düşüncesini ortaya çıkarmıştır! Bu nedenlerden ötürü görevinin gereklerini yapmadığını düşündüğümüz Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı hakkında görevi kötüye kullanma suçundan soruşturma başlatılmasını ve disiplin işlemi yapılmasını sağlamak üzere Hakimler ve Savcılar Kuruluna başvuru yapacağız” dedi.

celal1.pngcelal2.pngcelal3.png