CHP'den listeye giremeyince oturma eylemi başlattı

CHP'den listeye giremeyince oturma eylemi başlattı
CHP'den belediye meclis üyesi listesine giremeyen kişi Bakırköy'de oturma eylemi başlattı.

CHP'de Bakırköy Belediye Meclis Üyeliği için yapılan ön seçimde 835 oy alarak sıralamada 4'üncü olmasına rağmen listeye giremediğini iddia eden Koray Göbel, Bakırköy'de oturma eylemi başlattı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda elinde, "Hak, hukuk, adalet, demokrasi, saygı nöbeti" yazılı pankartla oturma eylemi başlatan Göbel, gazetecilere yaptığı açıklamada, durum düzeltilene dek eylemine devam edeceğini söyledi.

hhh.jpg

Ön seçimde 835 oy olarak 4'üncü sırayı aldığını söyleyen Göbel, "Ancak CHP Genel Merkezimizde çıkan tutanaklarda ismimin olmadığını üzülerek öğrendim. Bunun için yöneticilerimize ulaşmaya çalıştım ancak ulaşamadım. Bana oy veren Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri için ve hak, hukuk, adalet için mücadele veren insanların benim üzerimde bir sorumluluğu oluştu. Buna sessiz kalamazdım. Bunun için Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda sessiz oturma eylemi başlattım." dedi.

Göbel, eylemi hak, hukuk ve adalet için yaptığını belirterek, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde doğup büyüyen bir ailenin evladıyım. Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığından giden bir gencim. Bu göreve 34 yıllık Bakırköylü kimliğimle Bakırköy'ü en iyi bilenlerden birisi olarak talep oldum. Kendi irademle değil, bir yetkilinin talebiyle de olmadı. Örgüt bizi burada görmek istedi. Dolayısıyla yine aynı örgütün sahip çıkıp bu durumu düzelteceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.