CHP'den MHP'ye ittifak tepkisi: "Atatürk düşmanlarıyla..."

CHP'den MHP'ye ittifak tepkisi: "Atatürk düşmanlarıyla..."
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayında Cumhur İttifakı'na ilişkin yaptığı değerlendirmede MHP'ye yüklendi. Özel, "MHP, Atatürk düşmanlığı söylemleri olan bir partiye can simidi, koltuk değneği oldu" dedi.

CHP Grup Başkanvakili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Yol TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

24 Haziran seçimlerine AKP ile Cumhur İttifakı kuran MHP'ye yüklenen Özgür Özel, "MHP'nin affedilmeyecek hataları var" dedi.

"MHP, AKP’nin istediği her şeyi yapıp sonunda hiçbir şey alamayan ve üstüne kötü söz yiyen bir parti olarak yerel seçim bazında köprüleri atmış gözüküyor" diyen Özel, "MHP’nin affedilmeyecek hataları, kusurları var. Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına kurmuş olduğu bu rejime kasteden anayasa değişikliği sürecinde, geçmişinde Atatürk düşmanlığı söylemleri olan, pek çok noktada Atatürk ve İnönü’nün hatırasına saygısızlık yapan bir partiye can simidi, koltuk değneği oldu" ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamaları şöyle:

"CHP, başka partilerin kendi aralarındaki planları ya da çökmüş olan projeleriyle ilgilenmez. CHP, kendi çalışmalarıyla, hazırlıkları ve projeleriyle meşguldür. MHP’nin affedilmeyecek hataları, kusurları var. Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına kurmuş olduğu bu rejime kasteden anayasa değişikliği sürecinde, geçmişinde Atatürk düşmanlığı söylemleri olan, pek çok noktada Atatürk ve İnönü’nün hatırasına saygısızlık yapan bir partiye can simidi, koltuk değneği oldu."

"MHP’NİN AFFEDİLMEYECEK HATALARI VAR"

"Siyaset diyalog işidir. Böyle bir teklif olursa partinin ilgili organlarında tartışılır. Ancak CHP, dün olduğu gibi bugün de bir ittifak talebinde ya da telaşında değil. MHP, AKP’nin istediği her şeyi yapıp sonunda hiçbir şey alamayan ve üstüne kötü söz yiyen bir parti olarak yerel seçim bazında köprüleri atmış gözüküyor. MHP’nin affedilmeyecek hataları, kusurları var. Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına kurmuş olduğu bu rejime kasteden anayasa değişikliği sürecinde, geçmişinde Atatürk düşmanlığı söylemleri olan, pek çok noktada Atatürk ve İnönü’nün hatırasına saygısızlık yapan bir partiye can simidi, koltuk değneği oldu. Karşılıksız destek verdi. MHP’nin kusurlarını kimse unutmasın. Düne kadar bahçesinde oynadıkları sarayda düştükleri durumdan sonra, CHP’nin peşine düşeceklerse, bu kişilerin rejime kasteden anayasa değişikliğinin mimarı olduklarını unutmayız."

 

İlgili Haberler