CHP’den o karara tepki: Atatürk’ün ismine bile tahammülleri yok!

CHP’den o karara tepki: Atatürk’ün ismine bile tahammülleri yok!
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi’nin adından ‘Atatürk’ isminin çıkarılmasına CHP’den tepki geldi.

Erman Çimen / YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2117 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi’nin adı “İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi” olarak değiştirildi.

Sosyal medyada tartışmalara neden olan kararla ilgili olarak CHP’den açıklama geldi.

engin-ozkoc-chp.jpg

‘ATATÜRK’ÜN İSMİNE TAHAMMÜLSÜZLÜK’

Yeniçağ’a konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, iktidarın Atatürk’ün ismine bile tahammül edemediğini belirterek; ‘Bu iktidar zamanında kamu binalarındaki tabelalardan T.C. tabelaları çıkarılmıştı. Okullarımızda okutulan andımız kaldırıldı. Bunları yaşadık. Şimdi Atatürk’ün isminin buralardan kaldırılıyor olması aslında tahammülsüzlüklerinin geldiği sınırı gösteriyor.’ dedi.

‘ŞİDDETLE KINIYORUM’

Söz konusu değişimi şiddetle kınadığını vurgulayan CHP’li Özkoç şunları söyledi:

“Bu iktidarın başındaki AKP genel başkanının Cumhuriyet’te tahammül edemediği şeyler var… Onlardan bir tanesi de Atatürk’ün ismidir.

‘HESABINI VERECEKLER’

Dertleri ülkeyi yönetmek değil. Yoksulluğa, açlığa, mağdura, masuma çare olmak değil. Dertleri rejimle, dertleri cumhuriyetle, dertleri Atatürk ile… İşte bu dertlerini de böyle yansıtıyorlar. O yüzden ben bu adımı hiç yadırgamadım. Tam da onların düşünce anlayışına uygun davranış. Ancak bu değişimi şiddetle kınıyorum. Atatürk’ün ismini bu gibi yerlerden kaldırabilirler ama yüreklerden kazıyamazlar. Bir gün bu yaptıklarının hesabını bu millete verecekler…”

İlgili Haberler