CHP'den tartışmalı projeler için kamulaştırma çağrısı

CHP'den tartışmalı projeler için kamulaştırma çağrısı
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Yap-İşlet-Devret modeliyle tartışılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ile Avrasya Tüneli'nin kamulaştırılması için çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli için kamulaştırma çağrısında bulundu. 

Yap-İşlet-Devret sisteminden sürekli olarak zarar edildiğinin altını çizen Tarhan, "Sürekli zarar ediyoruz. Devletin bu yol ve köprüleri kamulaştırması hepsini satın alması gerekir. Fiyatları düşürüp, geçişler artınca zaten kâr etmeye başlayacak, en azından geçmeyen araçlar için para ödeme yükünden kurtulacağız. Köprülerinin tamamında kamu zararı oluşturuluyor. Tüm bu köprü ve otoyollarda geçiş garantisi için milyarlarca lira ödeniyor. Geçiş garantisi için ödenen paralarla köprü yapılabilirdi" ifadelerini kullandı.

"GARANTİ OLARAK ÖDENEN PARAYLA KÖPRÜ YAPILIRDI"

Sözcü'ye açıklamalarda bulunan Tarhan, Yap-İşlet-Devret projesinin diğer alanlara da zarar verdiğini söyledi. Taşımacılık sistemiyle, köprü geçişlerinin Kamyonculuk sektörü ve taşımacılık sistemi yüksek fiyat politikasından büyük zarar görüyor; bundan etkileniyor ve pazarda satılan her ürün zamlanıyor. Doğal bir şekilde tüm ürünler zincirleme şekilde zamlanıyor" şeklinde konuştu.