CHP’li Adıgüzel: Sağlık Bakanlığı insanları yalan söylemeye zorluyor

CHP’li Adıgüzel: Sağlık Bakanlığı insanları yalan söylemeye zorluyor
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Koronavirüs’e yakalananların 7 gün sonra topluma salınarak bilinçli olarak sürü bağışıklığı yaratılmak istendiğini söyledi. Temaslı olarak test yaptırmaya gidenlere PCR testi yapılmadığını, insanların bilinçli olarak bazı şikayetleri söyleyerek test yaptırabildiğini belirten Adıgüzel, "Sağlık Bakanlığı kendisi yalan konuşurken insanları da test yaptırabilmek için yalan ifade vermeye zorluyor” dedi.

Mustafa Adıgüzel, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, hükümetin salgınla mücadele politikasını eleştirdi. Adıgüzel, temaslı olarak test yaptırmaya gidenlere PCR testi yapılmadığını, insanların bilinçli olarak bazı şikayetleri söyleyerek test yaptırabildiğini söyledi. "Sağlık Bakanlığı kendisi yalan konuşurken insanları da test yaptırabilmek için yalan ifade vermeye zorluyor” diyen Adıgüzel, şöyle konuştu:

POZİTİF OLAN KİŞİLERİ TOPLUMUN İÇERİSİNE SALARAK SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI YARATILMAK İSTENİYOR:

“Hükümetin stratejisi şudur; ‘Zaten Omicron hafif geçiyor, öldürücü etkisi yok. Varyantlar geliştikçe aşıların da giderek etkinliği düşüyor’. Virüsün kendisiyle doğal bağışıklama metodunu, yani bir çeşit toplum sürü bağışıklığını tercih etmiş oluyor. Topluma 7 gün tedavisi dolan vatandaşları salarak, öğrencileri okullarına testsiz geri göndererek, pozitif olduğunu bildiğimiz insanları toplumun içerisine salarak, temaslı kişilere ve tarama amaçlı yapılan testlere de engel koyarak, bilinçli olarak toplumda sürü bağışıklığına sebep oluyor.

HÜKÜMET RAKAMLARIN 3’TE 1’İNİ AÇIKLIYOR:

Dün ilan edilen vefat sayısı 198 idi. Dün sadece İstanbul ilimizin vefat sayısı 93’tür. Bu hükümet, bütün rakamları 3’te 1 olarak açıklamaktadır. Bu hükümetin adı, ‘pandemide 3’te 1 hükümetidir’. Hem vefat hem vaka sayılarını 3’te 1 açıklamaktadır. Türkovac aşısının kullanıma girmesini sevindirici buluyoruz. 1920''lerde aşı üretebilen bu ülkenin 2020’lerde üretemeyeceğini söylemek mümkün değildir. Hükümete olmasa da bilim insanlarımıza güveniyoruz Böylesi bilimsel çalışmaların artarak devamını diliyoruz.”