İzmir’de CHP’li belediyeden köylüye gübre desteği

İzmir’de CHP’li belediyeden köylüye gübre desteği
İzmir’de CHP’li belediyeden köylülere 30 ton gübre desteğiyle çiftçilere yardım eli uzattı. İlçeye bağlı üç köyde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne bağlı üreticilere maliyeti 400 bin lira olan yaklaşık 30 ton gübre dağıtıldı

30 Ton gübre üreticiye dağıtıldı

İzmir’de Karabağlar Belediyesi, artan girdi maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren çiftçilere yardım eli uzattı. İlçeye bağlı Tırazlı, Kavacık ve Uzundere köylerinde Çiftçi Kayıt Sistemi''ne kayıtlı üreticilere maliyeti 400 bin TL olan yaklaşık 30 ton gübre dağıtıldı. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Ülkemizde büyük bir ekonomik kriz var. Çiftçilerimiz desteği büyük sevinçle karşıladı. Bunun devamı gelecek" dedi. Çok pahalı olduğu için gübre alamadıklarını belirten çiftçiler de "Durumumuz kritikti. Tam olarak gübreleyemiyorduk. Teşekkür ederiz" dedi.

İzmir Karabağlar Belediyesi, ilçeye bağlı 3 köyde kırsal kalkınmayı desteklemek için çiftçilere gübre desteğinde bulundu. Kavacık, Tırazlı ve Uzundere''de Çiftçi Kayıt Sistemi''ne (ÇKS) kayıtlı üreticilere, maliyeti 400 bin TL olan 30 ton gübre dağıtıldı. Köylülerin görüşleri doğrultusunda bölgenin toprak yapısına uygun azot, fosfor, potasyum ve kükürt dengeli bakım gübresi tercih edildi.



Kavacık Köyü''nde başlayan gübre dağıtımı öncesi Başkan Muhittin Selvitopu da köylülerle bir araya geldi. Çiftçilerle sohbet eden ve dertlerini dinleyen Selvitopu desteklerin devam edeceğini söyledi.



ANKA Haber Ajansı''na konuşan Başkan Selvitopu, ilçeye bağlı Tırazlı, Kavacık ve Uzundere köylerinde yoğun şekilde çiftçilik yapıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Özellikle Kavacık''ta yoğun bir tarım yapılıyor. Ülkemizde büyük bir ekonomik kriz var. Tarımda bütün girdilerin fiyatları çok arttı. Bunun en büyük sıkıntısını üreticiler çekiyor. Biz de belediye olarak ''Nasıl bir katkı sağlayabiliriz?'' diye çalışma yaptık. Çiftçilerimizin neye ihtiyacı olduğunu araştırdık. Gübre konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını tespit ettik. Sonuçta gübreyi temin edip dağıtabileceğimize kanaat getirdik. Yaklaşık 30 ton gübre aldık. Bunu Kavacık, Tırazlı ve Uzundere''deki Çiftçi Kayıt Sistemi''ne kayıtlı çiftçilerimize teslim ediyoruz. Çok büyük mutluluk duydu çiftçilerimiz. Bu kadar büyük sevinçle karşılayacaklarını beklemiyorduk. Gördük ki büyük bir ihtiyaç varmış. Bu desteğin ne kadar önemli olduğunu gördük. Çiftçilerimize hayırlı olsun. Umarım fiyatlarda tüketicilere de yansıtırlar. Yaklaşık 400 bin TL''lik bir alım gerçekleştirdik. Bundan sonra da benzer desteklerimiz devam edecek. Çiftçilerimizin özellikle zeytin fidanı talepleri var. O konuda da belediye olarak bir çalışma yapacağız, destek olacağız. Bu destek bir heyecan yarattı çiftçilerde. Bence bu çok önemli. Bir devlet kurumunun yanlarında olduğunu hissettiler."



Gübre desteğini alan çiftçiler de "Bu sene dururumuz kritikti. Alamayacaktık. Bize yardım ettikleri için teşekkür ederiz. Tam gübreleyemiyorduk. Çok pahalı olduğu için alamıyorduk" diyerek Karabağlar Belediyesi ve Başkan Selvitopu''na teşekkür etti.