CHP'li Emir: "Islaklık MHP'li Parsak'ın gözyaşları olabilir"

CHP'li Emir: "Islaklık MHP'li Parsak'ın gözyaşları olabilir"
Anayasa değişiklik görüşmelerinin başladığı TBMM Anayasa Komisyonu’nda CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, MHP’nin ‘başkanlık sistemi’ne ilişkin tutumunu değiştirmesini eleştirdi.

Anayasa Komisyonu’nda dün başlayan ilk gün görüşmelerinde söz alan CHP’li Emir, anayasa değişikliği sürecinde MHP'nin gösterdiği tutuma çok sert tepki gösterdi.

Teklifin, hiçbir demokratik kurala uymadan, “kapalı kapılar ardında birkaç kişinin kendi arasında anlaşması, pazarlığı” sonucunda yapıldığını ifade eden CHP’li Emir, ‘başkanlık sistemi’ne karşı çıkan MHP’nin sonraki süreçte AKP’ye destek vermesini de MHP adına anayasa değişikliği teklifini sürecinde görevlendirilen Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak üzerinden eleştirdi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın, anayasa değişiklik teklifinin sunumunu yaparken söylediği “Arkadaşlarımız yoğun bir emek sarf ettiler, olağanüstü derecede ter döktüler” sözlerine gönderme yapan CHP’li Emir, şöyle dedi:

ISLAKLIK PARSAK’IN GÖZYAŞLARI OLABİLİR

“O Sunulurken dendi ki: ‘Bir emek var ve burada bir ter görüyoruz.’ Doğrusu ben burada ter falan görmüyorum. Eğer orada bir ıslaklık varsa o da tabii alınsın istemem, beni bağışlasın ama görüşlerimi açıklıkla ifade etmeliyim- Sayın Parsak’ın gözyaşları olabilir. Çünkü bu önümüze gelen teklifle 2013’te AKP’nin Komisyona sunduğu teklif neredeyse birebir örtüşüyor. Orada 2 tane sayısal, bir salt çoğunluk bir de veto yetkisinin şeyiyle ilgili, Cumhurbaşkanının soruşturulmasıyla ilgili sayıda değişiklik var, onun dışında bir değişiklik olmadığını, dolayısıyla bir pazarlık olmadığını burada belirtmekte yarar görüyorum.”

U DÖNÜŞÜ

MHP’li Mehmet Parsak’ın, “Sayın Murat Emir’in gözyaşı metaforu üzerinden söylediklerini yakıştıramadım” demesi üzerine CHP’li Emir de, “İnce dokundurmalara alışacaksınız. U dönüşü yaptıktan sonra alışacaksınız” karşılığını verdi.​

İlgili Haberler