CHP’li Engin Altay: Pelikan çetesi yargıdan elini çekmelidir!

CHP’li Engin Altay: Pelikan çetesi yargıdan elini çekmelidir!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, tutuklanan gazetecilerle ilgili olarak Erdoğan’a çağrıda bulunarak; ‘Adalet terazisinin ayarını bozma. O terazi herkese lazım.Yarın kime lazım olacağı da belli olmaz. Pelikan çetesi yargıdan elini çekmelidir.’ dedi.

YENİÇAĞ / ANKARA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösteren CHP’li Altay; ‘Haber yapan gazetecilerin tutuklanması, salıverilenlerin emirle gece yarısı tekrar tutuklanması, Türkiye’de kuvvetler ayrılığı prensibinin ortadan kalktığının ilanıdır. Yargı mensuplarına da sesleniyorum. Ettiğiniz yemine, hukukun evrensel ilkelerine ve yargının vicdan işi olduğunun bilinciyle hareket edin. Vicdanınızın esiri olun, pelikan çetesinin esiri olmayın.’ dedi.

CHP’li Altay açıklamasında şunları söyledi:

'ERDOĞAN ZOR DURUMDA'

“Öncellikle grup toplantısındaki sözlerini Erdoğan'a hiç yakıştıramadım. Ama biliyorum zor bir durumda. Anlayışla karşılamaya çalışıyorum. Düşünün AKP kurulduğundan beri yanında olan kimse şimdi yanınızda değil. İdealler gitmiş, yerini para almış. Yırtık ayakkabı gitmiş, saraylar gelmiş.

Kutuplaşma ile ayakta kalmaya çalışıyor. Gerilimden besleniyor. Birisi çok bağırıyorsa haksızdır. Erdoğan kusurlarının ve yanlışlarının gerginliği içeresinde

'HERKESİ TEHDİT EDİYOR'

Muhalefeti, basını, eski yol arkadaşlarını, Herkesi tehdit ediyor. Öfke, kin, ego, husumet ve kapris. En çok ona zarar veriyor. Ancak Türkiye kaybediyor. Ekonomi de, demokrasi de, toplumsal barışta kaybediyoruz. Kendini bir dinle. Huzur ve barış iklimine zarar verme

Bir siyasi partin içinden 2 parti çıktı. Bütün yol arkadaşları ondan müzdarip. Nerde hata yaptım demeli. Böyle giderse AKP Erdoğan’dan istifa edecek

'ASIL DENSİZLİK...'

Bir densizlik aranıyorsa o da Putin’e gerekli soruları soramamaktır. Ellerinde 59 Mehmetçiğimizin kanı var. ‘Mehmetçiği iki kere niye vurdunuz, ambulansları neden vurdunuz’ diye sorsaydın. ‘One minute’ deseydin. Asıl bunları sormamak densizliğin dik alasıdır. İnsan bir hesabını sormaz mı.

Kendi çocukları ham hamam, fakir çocukları için şehitler tepesinde rezervasyon yaptıranlar beşinci kol faaliyetindedir.

'PELİKAN ÇETESİ YARGINDAN ELİNİ ÇEKMELİ'

Yargı AKP döneminde FETÖ’ye teslim edilmişti. Bedel ödendi.

Erdoğan’a samimi bir çağrı yapıyorum. Adalet terazisinin ayarını bozma. Terazi herkese lazım. Yarın kime lazım olacağı belli olmaz. Pelikan çetesi yargıdan elini çekmelidir.

Haber yapan gazetecilerin tutuklanması, salıverilenlerin emirle gece yarısı tekrar tutuklanması . Türkiye’de kuvvetler ayrılığı prensibinin ortadan kalktığının ilanıdır. Yargı mensuplarına da sesleniyorum. Ettiğiniz yemine, hukukun evrensel ilkelerine ve yargının vicdan işi olduğunun bilinciyle hareket edin.

Vicdanınızın esiri olun, pelikan çetesinin esiri olmayın."