CHP'den bomba dolar kuru iddiası. Dün akşam kimler köşeyi döndü!

CHP'den bomba dolar kuru iddiası. Dün akşam kimler köşeyi döndü!
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün akşam bakanlığın açıkladığı ekonomik paketi öncesi ve sonrasında dolar kurundaki hareketlilikle ilgili; “Kimler köşeyi döndü, kimler voliyi vurdu, bunların içinde, saraydan, AK Parti Genel Merkezi’nden, 5'li çeteden, bürokrasiden kimse var mı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"DÜN AKŞAM KİMLER KÖŞEYİ DÖNDÜ"

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye Modeli diye yaldızlayarak yaptıkları açıklama sürecinde dolar kuru 3-4 saat içinde asansör gibi inip çıkarken, kimler dolarları düşük fiyattan alıp yüksek fiyattan sattı, kimler köşeyi döndü, kimler voliyi vurdu, bunların içinde, saraydan, AK Parti Genel Merkezi’nden, beşli çeteden, bürokrasiden kimse var mı?" diyerek bu sorulara yanıt verilmesini istedi.

CHP''li Öztrak şunları söyledi:

"Geçtiğimiz ağustos ayında sarayın kibirlisi, ''Faizi düşüreceğiz, ağustosla birlikte enflasyon düşecek, bundan böyle enflasyonun yukarı çıkması mümkün değil.'' dedi. Ne olduğu belirsiz bir safsatayı ''Türkiye Modeli'' diye millete yutturmaya kalktı. O gün, 1 dolar 8 lira 60 kuruştu, enflasyon da yüzde 20’nin altındaydı. Merkez Bankası''na talimatla tabela faizini düşürttü. Sadece üç ayda, dolar kurunu da ''Daha yukarı çıkması mümkün değil.'' dediği enflasyonu da bile isteye ikiye katladı. Piyasadaki faizleri de artırdı. O gün bugün, ağzını her açtığında, ekonomide çıkardığı yangına benzin döktü.

"İşler şirazesinden çıktı. Paramız pul oldu, dolar kuru 17 lirayı geçti. ''Kuru tutacağız.'' diyerek sattıkları milyarlarca dolar rezervin, döviz garantili mevduat için vatandaşın vergilerinden harcanan milyarlarca liranın üzerine bir bardak soğuk su içildi. Nebati Bakan''ın ''TL en değersiz noktada, rahat olun, daha fazla düşecek yeri yok.'' dediği günden bu yana Türk lirası 2,5 ayda dolar karşısında yüzde 14 değer yitirdi. Dün akşam saatlerinde, önce Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamalarının sonuna da Türkiye Modeli çerçevesinde, ''Bu akşamdan itibaren enflasyon ve döviz kuruna karşı yeni adımlar atacağız.'' lafları eklemişler. Dolar kuru, bu duyurunun ardından 40 kuruş indi. Üç saat sonra da Bakanlıktan beklenen açıklama geldi. Doları ve enflasyonu düşürecek müthiş tedbir, daha önce birçok hükümetin deneyip vazgeçtiği, üç ayda bir garantili getiri sağlayacak gelire endeksli iç borçlanma senedi çıktı. Bu kağıt hangi gelire endeksli? Yandaş müteahhitlere yaptırılan, onlara hem de dövizle garantisiyle verilen, geçilmeyen yolların ve köprülerin, uçulmayan havalimanlarının geliri olamaz. Devlet bunlardan gelir elde etmek bir yana milyarlarca dolar garanti ödüyor.

"Karşımızda millete taahhüdünü yerine getiremeyen bir müflis siyasetçi vardır. O siyasetçi şimdi çıkmış, milletten bir defa daha oy istemeye kalkmaktadır. Ama kendisi de durumun farkındadır. Adaylığını açıklarken, mezarlıktan geçerken ıslık çalarak korkusunu bastırmaya çalışan biri gibi ülkenin ikinci büyük partisinin liderine demediğini bırakmamıştır. En iyi bildiğini yapmış, bağırmış, çağırmış. On parmağında on kara her yana bulaştırmıştır. Milleti işsizlik ile hayat pahalılığı arasında ezeceksin. Sofralardaki ekmeği küçülteceksin, insanları kuyruklara mahkum edeceksin, esnafı borca, faturalara ezdireceksin, milletine ''çürük, sürtük'' diye küfür edeceksin, sonra da çoktan kaybettiğin belli bir seçimde, milletin oyuna talip olacaksın. Bu hale düşünce tabii ki adaylığını açıklarken, edebi, adabı unutursun. Bu ülkede milyonlarca insanın oy verdiği, Türkiye''nin ikinci büyük partisinin genel başkanına yine ağız dolusu hakaretler eden sarayın kibir abidesine sözlerini aynen iade ediyoruz. Ettiği hakaretleri, tıynetine ve meşrebine veriyoruz. Bir de kendisine tavsiyemiz var. Bu gece yattığında bir vicdan muhasebesi yap. Millete olan taahhüdünü yerine getirmek bir yana, ülkemizi sefalet liginde G-20''nin şampiyonu yapan bir kişi olarak, bu milletin karşısına hangi yüzle çıkabileceğini düşün. Milletimiz, sizin halinizi gördü, notunuzu verdi, tasdiknamenizi hazırladı. Elinize verip evinize göndermek için sandığı bekliyor."

İlgili Haberler