CHP'li Gürsel Tekin'den CHP'li belediyelere eleştiri

CHP'li Gürsel Tekin'den CHP'li belediyelere eleştiri
İstanbul için belediye başkanlığına aday adaylığını resmen açıklayan CHP'li Gürsel Tekin, kendi partisinin İstanbul’daki belediyelerinin derslerini çalışmadıklarını ve CHP’nin elindeki belediyelerden 7’sinde 2. sıraya düştüğünü söyledi.

KRT'de Haber Merkezi programına katılan Gürsel Tekin, Ebru Birçak'ın "CHP elindeki belediyeleri koruyabilecek mi ve artırabilecek mi?" sorusuna "Yarama tuz basıyorsunuz" diye yanıt verdi.

Tekin, CHP'nin İstanbul'daki 14 belediyesinin 7'sinde 2. sıraya düştüğünü söyledi.

Bunu mutlaka telafi etmek zorunda olduklarını söyleyen Tekin, "Herkes seçimi alacağız diyor, bu konuda hiçbir arkadaşımız dersini çalışmamış" ifadelerini kullandı.

Tekin, şöyle devam etti:

"Geri kalan 7 belediyemize baktığımızda 7 belediyemizin tamamının seçmeni 2 belediyeyi geçmiyor. Yani Ümraniye ile Bağcılar seçmenine baktığımızda her iki ilçe seçmeni bizim 7 ilçemizle eşit. Ama herkes seçimi alacağız diyor. Öyle mahalleler var ki 120 bin seçmeni var. Bütün bunları göreceksiniz. 14 belediyeniz var, bunların 7'sinde birincisininiz 7'sinde 2. sıraya düşmüşsünüz. 6 ilçede 3. partiyiz. Bunları görmezseniz öyle yüksek tonla konuşmakla olacak iş değil."