CHP'li Hasan Sencan: İntihar etmek için lüks cip mi seçilir?

CHP'li Hasan Sencan: İntihar etmek için lüks cip mi seçilir?
Gaziantep Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Hasan Sencan, kendisinin gündeme getirdiği ve Gaziantep Valiliği tarafından yalanlanan, ‘Suriyeliler, kendilerini yola atarak kan parası istiyor’ iddiası ile ilgili konuştu. Sencan, “İntihar etmek isteyen insan, neden yavaş arabanın önüne atlasın” dedi.

Barış Yahya Çinçin / YENİÇAĞ 

Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi CHP’li Hasan Sencan, Şahinbey’de çekildiğini belirttiği videoyu kamuoyu ile paylaştı. Videoda, Suriyeli oldukları iddia edilen şahısların, kendilerini cadde üzerinde ilerleyen aracın önüne attıkları görülüyor. Sencan, Rasaf Caddesi üzerinde bu tür olayların sık sık yaşandığını kaydederek, aracın önüne atlayan Suriyeliler'in, araç sahiplerinden kan parası istediğini öne sürdü.

VALİLİK'TEN YALANLAMA GELDİ 

CHP’li Sencan’ın ortaya attığı iddianın sonrasında Gaziantep Valiliğince yapılan açıklamada olayın bir intihar girişimi olduğu belirtildi. Valilik’ten yapılan açıklamada "Bahse konu olay 24 Şubat 2020 tarihinde saat 22.00 sıralarında 15 Temmuz Mahallesi Abdulkadir Aksu Bulvarı üzerinde meydana gelmiştir. Olay münferit bir vakadır. Görüntülerde yer alan ve 22 yaşında olan yabancı uyruklu genç, özel problemleri sebebi ile bir aracın önüne atlayarak intihar girişiminde bulunmuştur. Görüntülerdeki diğer şahıs polise verdiği ifadede olayı doğrulamıştır. İntihara teşebbüs eden kişi daha önce herhangi bir aracın önüne atlamadığı gibi şimdiye kadar ilimizde yaşayan hiçbir yabancı uyruklu vatandaş ile ilgili böyle bir olay yaşanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

"HER ŞEY AÇIK VE NET"

Valiliğin konu hakkındaki açıklamalarının ardından Yeniçağ gazetesine konuşan Şahinbey Belediye Meclis Üyesi CHP’li Hasan Sencan, "İntihar edecek insan, neden lüks ve yavaş giden bir arabanın önüne atlar? Yani intihar etmek isteyen adam her türlü intihar eder. Böyle bir yöntem seçmesine gerek yok. Antep’te yüksek bina çok, mesela intihar etmek istiyorsa neden oraya çıkmaz da böyle bir yöntem tercih eder. Biz sadece soruyoruz. En lüks aracın önüne atlaması tesadüf mü? Mesela, şey diyorlar… İşte yaralandık, öldük, bittik… Biraz para verirsen gideriz, başına bela olmayız diyorlar. Ona çarpan adama da yazık, kendilerine de yazık. Ekonomik açıdan, kent açısından bir sürü sıkıntı doğuruyor. Bu yönü kötüdür" dedi.

"YAŞANAN İLK HADİSE DEĞİL"

Bu hadisenin bölgede yaşanan ilk hadise olmadığını belirten Sencan, "Orası çok işlek bir caddedir. Üniversite öğrencilerinin sıklıkla olduğu bir bölgeden bahsediyoruz, bu nedenle Gaziantep’in en önemli caddelerinden biri. Tabii bütün bunlarla birlikte lüks olması da tercih sebebi oluyor. Açıkçası söylemek gerekirse iyi bir yer seçmişler. Bize daha önce de geliyordu bu tarz bilgiler. Yani video izlendiğinde zaten neyin ne olduğu ortaya çıkıyor. Dikkat ediyorsanız, adam frene dokunduktan hemen sonra durabiliyor, bu da demek oluyor ki hızı o kadar yavaş. Orada arabalar çok hızlı gidiyor normalde" diye konuştu.

"İNSANLAR, SURİYELİLER’DEN BIKTI"

Bahse konu olan videoların vatandaşlar tarafından gönderildiğini söyleyen Sencan, "Dün de CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan aradı, konu hakkında bilgi aldı. Yani Antep’in içerisinde bulunduğu durum budur. İnsanlar, Suriyeliler ’den sıkıntılı durumda. Daha da gelmeye devam ediyorlar. Vali Bey konu hakkında intihar girişimi diye açıklama yaptı ama bakın dikkat ederseniz, bu kişiler oradaki en yavaş ve en lüks araçların önüne atlıyorlar. Araba seçiyorlar. Çok hızlı gelen arabaların önüne atmıyorlar kendilerini. Yine orada sergiledikleri hareketlere dikkat ederseniz, yola yakın kısma atlıyorlar" ifadelerini kullandı.