CHP'li İlgezdi: Atatürk’ün izini silmeye çalışanlara karşı...

CHP'li İlgezdi: Atatürk’ün izini silmeye çalışanlara karşı...
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, AKP iktidarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini ve kurucu değerlerini unutturmak istediğine dikkat çekerek, “Bu anlayışa karşı CHP olarak hiçbir zaman kayıtsız kalmadık. Kalmayacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, AKP iktidarının Atatürk’ün ismini birçok kurumdan ve noktadan kaldırmaya çalıştığını belirtti. Bugüne kadar 10 stattan Atatürk ve 3 stattan İnönü adının silindiğini hatırlatan CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, "Atatürk Kültür Merkezini önce atıl hale getiren sonra yıkan, müfredattaki derslerden Atatürk ismini çıkaran, daha geçtiğimiz Perşembe günü Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesinin adından Atatürk’ü çıkaran bir iktidar var. Bu öyle bir iktidar ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinin nişanesi olan ulusal bayramlarımızı da sıradanlaştırdılar” dedi.

"İZİN VERİLMEYECEK"

CHP olarak, Milli Egemenlik mücadelesinin 100. yılında cumhuriyetin kurucu değerlerini unutturmak isteyenlere izin verilmeyeceğini belirten CHP’li İlgezdi, AKP iktidarının Atatürk’ün adını her yerden silerek, kurucu değerlerle açıkça hesaplaşma çabası içerisinde olduğunu da söyledi.