CHP'li İnce: "Aldığınız kararla siz kendinizi hedef yaptınız"

CHP'li İnce: "Aldığınız kararla siz kendinizi hedef yaptınız"
YSK tarafından yapılan “Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle hedef gösterilmesi kabul edilemez” açıklamasına CHP’li Muharrem İnce’den sert tepki geldi. İnce, “Utanmadan talimatla aldığınız bu kararla zaten siz kendinizi hedef yaptınız” dedi.

CHP’li Muharrem İnce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal eden YSK üyelerine sert tepki gösterdi. İnce, YSK tarafından yapılan “Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle kişisel olarak hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez” açıklamasına tepki göstererek “Sarayın talimatıyla hukuksuz, şaibeli, tarihe kara bir leke olarak geçen kararı alan Yüksek Seçim Kurulu üyeleri, bizi hedef göstermeyin diyorlar. Utanmadan talimatla aldığınız bu kararla zaten siz kendinizi hedef yaptınız” ifadelerini kullandı.

İşte Muharrem İnce’nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı o açıklama:

“Sarayın talimatıyla hukuksuz, şaibeli, tarihe kara bir leke olarak geçen kararı alan Yüksek Seçim Kurulu üyeleri, bizi hedef göstermeyin diyorlar. Utanmadan talimatla aldığınız bu kararla zaten siz kendinizi hedef yaptınız.

Sandık kurullarının teşkiline ilişkin Mustafakemalpaşa seçimiyle ilgili İyi Parti’nin başvurusunu kabul etmeyip, AKPnin İstanbul başvurusunu kabul ederek neden seçimi iptal ettiniz? AKPnin kazandığı Mustafakemalpaşa’da ayrı hukuk, AKP’nin kaybettiği İstanbul’da ayrı hukuk mu var?

Aynı zarfa konulup aynı sandığa atılan oylar Büyükşehir için geçersiz, şaibeli, hukuksuz, Muhtarlar, İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Belediye Meclis üyeleri için nasıl geçerli, hukuki ve temiz oluyor?

Bizi hedef göstermeyin diye ağlaşacağınıza önce bunu açıklayın! İlçe Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyesi seçiminde ayrı hukuk, Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde ayrı hukuk mu var?

O sandık kurulları ilçe belediye başkanı ve meclis üyesi seçiminde görev yapmadılar mı? Yoksa Saray ilçelerin seçiminin yenilenmesinden korktu da sadece Büyükşehir seçimini yenileyeceksiniz talimatı mı verdi? Siz bu talimatın gereğini mi yerine getirdiniz?

Referandumda Sandık Kurulu mührü bulunmayan oy pusulalarını geçerli sayarken kanun geçersiz sayılır diyor ama sandık kurullarının hatasının seçmenden kaynaklanmadığı, seçmenin kusuru bulunmadığı gerekçesine sığınmadınız mı?

Şimdi seçmenin kusuru ne? AKP’ye oy vermemek mi? Seçimi niye iptal ediyorsunuz? Bu soruları birileri soracak sizler de cevap vereceksiniz. Yargıçlar basın açıklaması yoluyla konuşmazlar verdikleri ve vermedikleri kararlarla, onların gerekçeleriyle konuşurlar.

Siz konuştunuz, şimdi iradesine ipotek koymaya çalıştığınız millet iradesi ve onun temsilcileri konuşuyor. Hazmedeceksiniz.”

ince-s.jpgince-ss2.jpg

İlgili Haberler