CHP’li Karabat: “Kazanmak için kaç oy almamız gerekiyor?”

CHP’li Karabat: “Kazanmak için kaç oy almamız gerekiyor?”
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Erdoğan’ın “13-14 bin oy farkla kimse kazandım diyemez” ifadelerinden sonra YSK’nın seçimi iptal ettiğini hatırlatarak “Şimdi soruyoruz? İstanbul'da seçimi kazanmak için kaç oy almamız gerekiyor?” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat,TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada  YSK’nın İstanbul kararına  tepki gösterdi. Karabat, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Aslında bu seçimin iptal edileceğini ilk işareti Sayın Cumhurbaşkanı’nın “13-14 bin oy farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye hakkı yoktur” demesiydi. Şimdi bize söyleyin. Deyin ki şu kadar oyla kazanırsanız kabul edeceğiz. Biz de ona göre yola çıkalım. YSK’ya ferman gönderin. Deyin ki şu kadar oyla seçim kazanılıyor, biz ona göre yola çıkalım. Çok net bir şekilde soruyorum 13-14 bin oyla seçim kazanılmıyorsa Giresun’da 280 oyla, Bartın’da 179 oyla, Muş’ta 538 oyla Karabük’te 555 oyla kazanılıyorsa o zaman da kesin bir şeyler olmuştur”

“YSK ÜYELERİ ARAŞTIRILSIN”

İstanbul’da seçimin yenilenmesi kararını alan YSK üyelerinin de araştırılmasını isteyen Karabat, “Şimdi YSK kararı verdiğine göre araştırılması gereken aynı zamanda YSK üyelerinin kendisidir. Bu YSK üyeleri karar vermeden önce kiminle, ne kadar, hangi telefonlarla görüşmüştür, bu Meclis’in huzurunda açıklanması gerekir. Bununla birlikte AKP’li üyeler heyetler halinde nasıl YSK’ya baskı kurmuştur, bunun da açıklanması gerekir” ifadelerini kullandı.

AKP’nin ve YSK’nın vicdanına seslenmek istediğini söyleyen Karabat, “YSK eğer bir vicdan arıyorsa, AKP eğer bir vicdan arıyorsa önce daha önce Cumhurbaşkanı yaptığı kişinin vicdanında aklanmalıdır. Daha önce Başbakan yaptığı kişinin vicdanında aklanmalıdır. Ondan sonra kamu vicdanı ve millet iradesi demelidir” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler