CHP'li Veli Ağbaba: "Tek gerçek gündem intiharlar"

CHP'li Veli Ağbaba: "Tek gerçek gündem intiharlar"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, son dönemde ekonomik sebepler nedeniyle artan intihar vakalarına dikkat çekerek, “Bunu herkesin gözüne sokmamız gerekiyor. Millet açlıkla kıvranırken, iktidar Ahlat’ta saray yapmanın derdinde. Bir tarafta Marmaris’te saray, bir tarafta Kaçak Saray, bir tarafta da insanlar intihar ediyor. Tarihte böyle bir dönem yaşanmamıştır” ifadelerini kullandı.

Barış Yahya ÇİNÇİN / YENİÇAĞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, intihar vakaları ve Türkiye İş Bankası hisseleri ile ilgili Yeniçağ’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘İş dünyamıza verdiğimiz desteklerle kriz sevdalılarını hüsrana attık’ sözlerine değinen Ağbaba, “İktidar, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleri meselesini ısıtıp ısıtıp vererek, gündem değiştirmeye çalışıyor. Ne zaman sıkışsalar bu noktaya geliyorlar. Türkiye’nin gündemi açlık, intihar, yoksulluk, işsizliktir. İş Bankası meselesini gündeme getirerek Türkiye’nin gerçek gündemini değiştirmeye çalışıyorlar” dedi.

Ağbaba’nın Yeniçağ’a yaptığı özel açıklamalardan satır başları şöyle:

“HERKESİN UTANMASI GEREKİYOR”

“48 yaşındaki adam borçlar nedeniyle intihar ediyor. İşte Türkiye’nin 18 yılda geldiği nokta bu. Yazar kasa atanlardan, intihar edenlere geldik. Geldiğimiz nokta çok acı verici, herkesin utanması gereken bir durum. Maalesef yandaş medya ve hükümet hala intiharların psikolojik nedenlerle gerçekleştirildiğini öne sürüyor. Hükümet, insanların ölümünden kendini sorumlu tutmamak için türlü türlü oyunlara başvuruyor. Bu çok ayıp ve çirkin”

“TEK GERÇEK İNTİHARLAR”

“Türkiye’nin gerçeğini görmezden geliyorlar. Şu anda ülkemizin gerçeği, intihar eden vatandaşlardır. Bunu herkesin gözüne sokmamız gerekiyor. Açık şekilde sorun ortada… İnsanlar aç kaldığı için, iş bulamadıkları için, çocuklarına bakamadıkları için canlarına kıyıyorlar. İnsanlar kendilerine pantolon alamıyorlar, elektrik, doğal gaz faturalarını ödeyemiyor”

“AİLE SİGORTASINI DEVREYE SOKACAĞIZ”

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin aile sigortası her şeyin çözümüdür. Biz iktidara geldiğimizde bu aile sigortasını devreye sokacağız. Biz aile sigortasını hayata geçirdiğimiz zaman, kimse böyle bir açlıkla, yoksullukla karşı karşıya kalmayacak. Türkiye şu anda intihar edenlerin ülkesine dönüşmüş durumda. Her ay onlarca insan intihar ediyor, bunu görüp tedbir almak lazım. Yoksa intiharları psikolojik gerekçelere bağlayarak işin içinden çıkamazsınız. Hükümet, bu şekilde işin içinden çıkamaz”

“İŞ BANKASI MESELESİ İLE GERÇEK GÜNDEMİ UNUTTURMAK İSTİYORLAR”

“Türkiye’deki ölümlerin sorumlusu, bu siyaset anlayışıdır. Nasıl ki, ‘duble yolları biz yaptık, köprüleri biz yaptık’ diyorlarsa, bu ölümler de onların politikaları sonucundadır. İktidar, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleri meselesini ısıtıp ısıtıp vererek, gündem değiştirmeye çalışıyor. Ne zaman sıkışsalar bu noktaya geliyorlar. Türkiye’nin gündemi açlık, intihar, yoksulluk, işsizliktir. Zaman zaman İş Bankası meselesini gündeme getirerek Türkiye’nin gerçek gündemini değiştirmeye çalışıyorlar”

“MİLLET AÇ, BUNLAR AHLAT’TA SARAY YAPIYOR”

"Millet açlıkla kıvranırken, iktidar Ahlat’ta saray yapmanın derdinde. Bir tarafta Marmaris’te saray, bir tarafta Kaçak Saray, bir tarafta da insanlar intihar ediyor. Tarihte Lale Devri de dâhil böyle bir dönem daha yaşamamışızdır herhalde. Yandaş medyaya bakınca farklı bir Türkiye var, bakanların açıklamalarına bakınca farklı bir Türkiye var. Her yıl istihdam programları açıklıyorlar, emeklinin durumu iyi gibi göstermeye çalışıyorlar. Ancak Türkiye’nin gerçek gündemi kolaylıkla ortaya çıkabiliyor. Kendini asan insanlar, kendini yakan insanlar… Türkiye’nin gerçek gündemi budur. Türkiye’nin gerçeği bakanın ve sarayın söyledikleri değil”