CHP'nin belgeleri paylaşmasının ardından AKP'den ilk açıklama

CHP'nin belgeleri paylaşmasının ardından AKP'den ilk açıklama
CHP'nin belgeleri basın mensuplarıyla paylaşmasının ardından AKP'den ilk açıklama geldi. AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'li Tezcan'ın basın mensuplarıyla paylaştığı belgelerin 'sahte' olduğunu söyledi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, cuma namazı çıkışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MHP ile ittifak yapılacağı iddialarını ve CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın belgeleri gazetecilerle paylaşmasını değerlendiren Ünal, Tezcan'ın gösterdiği belgelerin 'sahte hükmünde' olduğunu söyledi.

Ünal, MHP ile seçim ittifakı iddialarına ise "MHP müttefikimizdir" açıklamasında bulundu.

Mahir Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yurt dışında off-shore hesaplarına para gönderdiği böyle bir işlem içine girdiği gibi tuhaf bir iddia atıyorsunuz ortaya. İddianızı ispat için sunduğunuz belgeler bunu ispat eder nitelikte belgeler değil. Kaldı ki bu belgelerin gerçekliğini de bilmiyoruz. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu belgeleri talep etmiştir. Dolayısıyla bu belgelerin niteliği, niceliği bizim tarafımızdan bilinmediğinden bizim için sahte hükmündedir. Bundan sonra yargının elindedir. Konuyu saptırmanın, Türkiye'ye karşı bir kıskaç oluşturulurken içerde de bu şekilde davranılması kabul edilebilir değildir.

Bu dekontlar fotokopidir. Onu mu konuşacağız. Orijinalleri yargıya versinler. Bu mesele TBMM gündeminde değil mahkemede konuşulacaktır. Türkiye’nin gündemini meşgul etmekten ve rehin almaktan vazgeçmelidir CHP.

ZARRAB KONUSU

17-25 Aralık'ta başaramadıkları bir süreci küresel ölçeğe taşımış durumdalar. Uluslaararası hukuka uymayan bir süreç yaşanıyor. Hapiste kalmamak için ABD ile anlaştım diyen bir kişinin ifadeleri üzerinden Türkiye'de eğer gündem belirlenecekse ve ABD yargısı üzerinden Türkiye'de bir hukuk işletilecekse biz böyle bir anlayışı kabul etmiyoruz.

17-25 Aralık'ı konuşarak tekrar dünyanın gündemine sokmak isteyenlere izin vermeyeceğiz.

"MHP MÜTTEFİKİMİZDİR"

İttifak konusuna gelince seçim ittifakı teknik bir konu. Bunu konuşmak için erken bizim 15 Temmuz’dan sonra zaten yerli ve milli bütün unsurlarla doğal bir ittifakımız var.

MHP bu kapsamda müttefiklerimizden bir tanesi. Milletimiz söz konusu olduğunda tabi ki Türkiye’deki unsurlarla ittifak içindeyiz. Seçim ittifakı teknik bir konu bunu konuşmak için erken. Bu konuda Başbakanımız da bir açıklama yaptı.

İlgili Haberler