Çiçek aşısının ilginç keşif hikayesi. Mucidin çizimleri görenleri hayran bıraktı Tıp literatüründe çiçek aşısının mucidi olarak kabul edilen Edward Jenner'ın hem aşılama yöntemleri hem de tedavi ettiği kişilerin çizimleri ortaya çıktı.
Salgın riskine karşı mumyalar inceleniyor Uzmanlar, Antik Mısır'ın mumyalarında tespit edilen gizemli hastalığın salgına neden olup olamayacağını araştırıyor.
Denizli'de 11 mahalle karantinaya alındı Acıpayam ilçesinde çiçek hastalığına yakalanan koyun ve keçiler nedeniyle 11 kırsal mahallede karantina uygulaması başlatıldı.
Canlı hayvan pazarı kapatıldı Kadınhanı ilçesindeki hayvan pazarı, şap ve çiçek hastalıkları nedeniyle geçici süreyle kapatıldı.
117 koyunu çırpına çırpına can veren çiftçi çaresizlik içerisinde ağladı Bolu’da, koyun üreticiliği ve çiftçilikle uğraşan Alaattin Acar’ın hayvanlarından 117 tanesi çiçek hastalığı sebebiyle telef oldu. Acar, “Bizim başka hiçbir geçim kaynağımız da yok. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Durumumuz çok kötü” dedi.
Kütahya’da hayvan pazarı küçükbaş hayvan girişlerine kapatıldı Kütahya'da küçükbaş hayvanlarda çiçek hastalığı belirtilerinin görülmesi üzerine canlı hayvan pazarının küçükbaş hayvan girişlerine kapatıldığı bildirildi.
Kırşehir’de hayvan pazarı kapatıldı Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı Sıdıklı Darboğaz köyünde koyun-keçi çiçek hastalığı ve Aksaray'da şap hastalığı görülmesi nedeniyle ikinci bir emre kadar kapatıldı.
O şehirde 15 köy karantinada. Bu kez korona vurmadı Çanakkale’nin Biga ilçesinde, bazı koyun ve keçilerde çiçek hastalığı çıkınca 15 köy karantinaya alındı.