"Çiftçinin hakkı aylarca geciktirildi"

"Çiftçinin hakkı aylarca geciktirildi"
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, çiftçilerin destekleme primlerinin geciktirilmesine tepki göstererek “Ezilen çiftçinin hakkı aylarca geciktirildi ve enflasyon karşısında eridi. Aradaki kayıp telafi edilmelidir” açıklamasında bulundu.

Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceği açıklanan destekleme primlerinin daha önce açıklanan tutardan 1 milyar TL eksik olduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, ödenen primlerin 2018’e ait primler olduğuna dikkat çekti.

Sezgin, çiftçinin hakkının aylarca geciktirildiğini ve enflasyon karşısında eridiğini ifade ederek aradaki kaybın telafi edilmesini istedi.

İşte Sezgin’in o açıklaması:

"Tarım Bakanı destekleme primlerini ödüyoruz diyor, oysa bunlar 2018'in primleri! Ezilen çiftçinin hakkı aylarca geciktirildi ve enflasyon karşısında eridi. Şimdiki, seçim öncesi bir bayram kandırmacasından ibarettir; çiftçinin hakkı yenmiştir. Aradaki kayıp telafi edilmelidir!"

aydin-adnan-sezgin.jpg

"BU HÜKÜMET ÇİFTÇİNİN DEĞİL RANTİYECİLERİN HÜKÜMETİDİR"

Çiftçilerin destek primlerinin eksik ve geç bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’dan geldi. Tezcan, hükümetin pamuk primlerini eksik yatırdığını belirterek çiftçiye darbe vurduğunu söyledi.

Tezcan, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hükümet pamuk primlerini eksik yatırdı. İsraf ve şatafatı itibar sayan Saray rejimi pamuk üreticisine bayramı çok gördü. Pamuk primlerini %30 eksik yatırarak bir kere daha çiftçiye darbe vurdu. Bu hükümet çiftçinin değil, rantiyecilerin, faiz ve ithalat lobilerinin hükümetidir.”

trezcan.jpg