İYİ Partili Ahmet Erdemli: Çiftçinin ürünü elinde kaldı

İYİ Partili Ahmet Erdemli: Çiftçinin ürünü elinde kaldı
İYİ Parti İstanbul Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdemli, Nevşehir’de çiftçinin zor durumda olduğunu ve belediye, kooparatif gibi kurumların çiftçinin satamadığı ürünleri alması gerektiği çağrısında bulundu.

İYİ Parti İstanbul Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdemli, Nevşehir’de köy köy gezerek vatandaşın ve çiftçinin derdini dinledi.

Ayhan köyünde seracılık ve fidancılık işi yapan bir kadın üreticiyle görüşen Erdemli, belediye ve kooparatiflerin çiftçinin satamadığı ürünleri alması gerektiği çağrısında bulundu.

Çiftçi Selma Hanımın çağrısını duyuran Erdemli, çiftçinin daha önce de yüksek maliyetleri nedeniyle büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını satmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Çiftçi Selma ise ellerindeki fidanları satamadıklarını, pazara gitmek zorunda olduklarını belirtirken mazot fiyatlarından dert yandı. Pazara gidip gelmenin maliyetinin 250 liralara ulaştığını belirten çiftçi, “Pazara gitmemizin bir anlamı yok. Satamıyoruz, satsak mazot maliyeti yüzünden kar edemiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler