Cihat Yaycı büyük skandalı açıkladı: Bu Mavi Vatan'a ihanettir

Cihat Yaycı büyük skandalı açıkladı: Bu Mavi Vatan'a ihanettir
Yunanistan'ın Türk kıta sahanlığını ihlal eden NAVTEX ilanına Türkiye "İtiraz NAVTEX"i yayımladı. Emekli Tümamiral Doç.Dr. Cihat Yaycı, 'İtiraz NAVTEX'inin 'Mavi Vatan' politikasına zarar verdiğini söyledi.

Milli Gazete''de yer alan habere göre, Yunanistan''ın Türk kıta sahanlığını ihlal eden NAVTEX ilanına Türkiye "İtiraz NAVTEX"i yayımlanması sonrası  Emekli Tümamiral Doç.Dr. Cihat Yaycı açıklamalarda bulundu.

Yaycı, Türkiye''nin BİLİM-2 Araştirma Gemisi için yayımladığı '' Bilİmsel Araştırma NAVTEX''inin ''Mavi Vatan'' politikasına zarar verdiğini söyledi.

Türkiye''nin Yunanistan''a karşı yayımladığı "İtiraz NAVTEX''inin büyük yanlışlar içerdiğini ve Türkiye''nin MAVİ VATAN politikasına zarar verdiğini kaydeden Yaycı, "Bu çok ama çok ciddi bir ya ihanetten kaynaklı kasıttır, değilse cehaletten kaynaklanan hatadır. Ama her ikisi de ne kadar kötü ellerde olduğumuzun göstergesidir" dedi.

İşte emekli Tümamiral Cihat Yaycı''nın Türkiye''nin ''itiraz NAVTEX''ine şu şekilde tepki gösterdi:

"Navtex GKRY’nin sözde MEB’ini bire bir sınır almıştır. Bu büyük bir hatadır. Bu navtex’in düzeltilmesin ve GKRY sözde MEB sınırlarının tanımadığımızın derhal gösterecek şekilde tadilini istiyoruz. Bu NAVTEX’i böyle yayımlattıran kim ise onun da araştırılması gerekmektedir. Kendi elimizle MAVİ VATAN politikası ve Doğu Akdeniz’deki varlığımız kadük ediliyor. Bu çok ama çok ciddi bir ya ihanetten kaynaklı kasıttır, değilse cehaletten kaynaklanan hatadır. Ama her ikisi de ne kadar kötü ellerde olduğumuzun göstergesidir."

 

İlgili Haberler