Cildi beyazlatıcı krem kullananlar dikkat!

Cildi beyazlatıcı krem kullananlar dikkat!
Uzmanlar cilt beyazlatmada kullanılan kremlerin içeriğinde bulunan hidrokinon ve civanın cilt derisini zedelediğini ve ciddi cilt sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor.

BBC’nin haberine göre İngiliz yetkililer, son zamanlarda yaptığı denetimlerde ele geçirdikleri cilt beyazlatan kremlerin ciltte ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Yerel Yönetim Derneği (LGA), cilt beyazlatıcıların toksik maddeler içerdiği, hidrokinon ve civanın da bu kremlerin içeriğinde bulunduğunu bildirdi. Beyazlatıcı kremlerin kullanılması halinde ciddi cilt rahatsızlıklarına neden olabileceği konusunda tüketicileri uyaran LGA hidrokinon barındıran kremlerin cilt derisini incelttiği ve cilt kanseri riskini artırdığı ölümcül karaciğer ve böbrek hasarına neden olduğu belirtildi.  

Yine kremlerin uzun süreli kullanımında bu madde ciltte kızarıklık, yanma ve kaşınma yapıyor. Hidrokinonun tümörlere yol açtığından da şüphe ediliyor. Bazı beyazlatıcılarda bulunan cıva ise organları zedeliyor ve ölüme bile yol açabiliyor.