Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemin adı?

Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemin adı?
Hadi İpucu Sorusu Cevabı belli oldu. Hadi bu akşamki sorusunu yayınladı. Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemin adını bilen var mı?  diye sordu. İşte cevabı

Popüler Canlı Bilgi Yarışması Hadi Instagram hesabından 20 Kasım hadi ipucu sorusunun cevabını yayınladı. Hadi, Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemin adını bilen var mı? diye sordu. Hadi bu akşam Trendyol sponsporluğunda Özel Yarışma yapacak ve kazanan yarışmacılarına 40.000 TL değerindeki ödülü takipçileri ile bölüştürecek.

HADİ İPUCU CEVABI 20 KASIM

Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemin adı peeling'dir.

HADİ İPUCU SORUSU PEELİNG NEDİR

Cilt hücreleri yenilendikçe ölü hücreler dışarı atılır. Ancak, yine de ölü hücreler kolay kolay vücudu terk etmez. Deri üzerinde yapışarak kalırlar ve gözenekleri tıkayarak cildin hava almasına engel olurlar. Bu durum zamanla ciltte sivilce, siyah nokta oluşumunu tetikler. Bu soruna karşılık, ölü hücreleri temizlemek, cildin yenilenmesine yardımcı olmak amacıyla bir takım işlemler yapılır. Peeling denilen bu işlemler, kimyasal asitlerin ya da meyve asitlerinin kullanımıyla uygulanarak, cilt üzerindeki ölü tabakanın soyularak temizlenmesini kapsar.

Bazı kimyasal peeling uygulamalarında kullanılan maddenin yoğunluğuna bağlı olarak, ciltte daha derin tabakaları etkilemesi söz konusudur. Bu durum, ciltteki kızarmaların ve soyulmaların bir iki hafta boyunca devam etmesine sebep olur. Eğer kimyasal bir peeling uygulaması söz konusuysa mutlaka bir dermatolog yardımı alınarak bilinçli bir şekilde hareket edilmelidir. Aksi durumda ciltteki ölü hücreleri temizlemek isterken sağlıklı hücrelere de zarar vermek söz konusu olabilir.

Hadi bu akşam 20.30'da yayınlanacak. Hadi ipucu 20 Kasım ipucu cevabı ise haberimizde.