Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Galatasaray'ın genetik kodları Avrupa'da kendini gösterdi.

Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Galatasaray'ın genetik kodları Avrupa'da kendini gösterdi.

Avrupa Fatihi Galatasaray, Süper Lig''in dışına çıktığı için gerçekten farklı bir kimliğe bürünüyor. Bunu UEFA Avrupa Ligi''ndeki Barcelona karşılaşmasında bir kez daha gösterdi. Sarı-kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi''ni aratmayan Lazio''lu, Marsilya’lı, Lokomotiv Moskova’lı gruptan yenilgisiz nasıl çıktığını yine kanıtladı. Maç 0-0 bitse de skora bakmadan da bunları söylemek hiç de yanlış değil.
Peki Galatasaray bu maçta neleri doğru yaptı? Teknik direktör Domenec Torrent''in hangi planları isabetli oldu da sarı-kırmızılı takım Barcelona''ya kafa tuttu?
En önemlisi Galatasaraylı oyuncuların bu tür maçlara çok daha iyi konsantre olmaları... Çok daha fazla mücadele etmeleri... Çok daha istekli olmaları...
Savunmanın göbeğindeki Marcao-Nelsson ikilisi çok dikkatliydi. İlk yarı hata yapmadılar. Beklerde Boey zaman zaman aksadı. Defansın önündeki Berkan-Taylan ikilisi alan daraltarak, rakibe yakın oynayarak, pas trafiğini keserek oynadı. Ön tarafta Feghouli ve Babel oyunda oldukları sürece deneyimlerini gösterdi. En büyük beklenti Kerem Aktürkoğlu''ndan idi. O da iyi mücadele etti. Rakip savunmayı çok yıprattı.
Maçın ilk yarısında akıllarda kalan Depay''ın bir frikiği ve bir şutu idi. Kariyerinin ilk Avrupa maçını alt yapısından yetiştiği Barcelona''ya karşı oynayan kaleci Pena, ikisinde de hata yapmadı. Galatasaray''ın tek tehlikesi Kerem''le gelişen ataktı, şutta geç kaldı.
İkinci yarıya Barcelona oyuncu değişikleri ile başladı. Sonrasında Galatasaray 68. dakikada Gomis ve Emre Kılınç''ı sahaya sürdü. İki teknik direktör Xavi ve Torrent''in bu müdahaleleri oyuna hareket getirdi. Topa daha çok hakim olan Barcelona özellikle uzaktan şutlarla gol aradı. Çoğunlukla kaleyi tutturamadılar. 75''de Frankie De Jonk yüreklerimizi ağzımıza getirdi, direk ve Pena gole engel oldu.
Gomis ile 79''da Galatasaray''ın bulduğu golün ofsayta takılması maçtaki en büyük üzüntümüz oldu.
Domenec Torrent''in neleri doğru yaptığına, hangi planının tuttuğuna gelince... Açıkçası ben bir fark göremedim. Sarı-kırmızılı takım bence Fatih Terim''in DNA''sına yerleştirdiği kodları ile sahadaydı... Avrupa Fatihi Galatasaray ruhu ile sahadaydı... 90 dakika bu genetik kodları ile mücadele etti. Galatasaray çok mu iyi oynadı? Buna ‘evet’ demek mümkün değil. Ama sarı-kırmızılı oyuncular sahadan yüzlerinin akı ile ayrıldı.
İstanbul''da gelecek haftaki rövanş için şimdi tüm Galatasaray taraftarları tur için daha umutlu.. Hakları da...

İlgili Haberler