Çin hükümeti çocuklara yasak koydu. Bunu artık yapamayacaklar

Çin hükümeti çocuklara yasak koydu. Bunu artık yapamayacaklar
Çin hükümeti çocukların sosyal medya üzerinden farklı kullanıcılara para göndermesinin önüne geçebilmek için yeni yasaklar hazırlığında olduğunu duyurdu. Ayrıca gece saat 22:00'da canlı yayınları izlemesi de aileleri tarafından engellenecek.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Çin, hafta sonu çocukların canlı yayınlara erişim konusunda yeni yasaklar getirdiğini duyurdu. Çin Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi, sosyal medya platformlarının yayıncılara reşit olmayan kullanıcılar olduğunda haber vermelerini gerektiğini açıkladı.

Ülkenin en büyük platformları olan Bilibili, Tencent ve Douyin de kapsayan iki yeni politikayı reşit olmayan vatandaşları için sundu. Bu yasaklar, Twitch ve TikTok gibi platformlar için geçerli durumda değil. Çin’in ilk politikası, reşit olmayan küçük yaştaki izleyicilerin yayıncılara para göndermesini yasaklamak oldu. Ancak küçük yaştaki kullanıcılar, veli izni dahilinde yine canlı yayınlara para gönderecek.

Çin’in ikinci yasağı, yayıncıları da kapsayacak. Küçük yaştaki kullanıcı, 22.00’den sonra canlı yayın izlediğinde zorla kapatılması söylenecek ve izlenmesi engellenmiş olacak. Ülke, geçtiğimiz sene çocukların canlı yayınlara katılmasını yasaklamıştı.

Çin devleti, 2021 yılında da çocukların oyun oynamak için harcayacağı süreyi yasaklamıştı ve ardından şu açıklamaları yapmıştı;

“Birçok ebeveyn, gençler ve çocuklar arasındaki oyun bağımlılığı sorununun öğrenme ve çalışma yeteneklerinin yanı sıra fiziksel ve zihinsel yeteneklerini de ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Etkiler, sağlık ve bir dizi toplumsal soruna neden oluyor.”

İlgili Haberler