Çin karşısında koyu Çinli olan Doğu Perinçek, Rus'tan daha fazla Rus oldu! Putin bile şaşırmıştır bu açıklamasına

Çin karşısında koyu Çinli olan Doğu Perinçek, Rus'tan daha fazla Rus oldu! Putin bile şaşırmıştır bu açıklamasına
Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin denge siyasetini eleştiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Rusya ile ABD arasındaki savaşta üstünlük Rusya'da. Rusya eze eze hedefine ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel''in sorularına cevap verdi.

Ukrayna''nın şuan ya da 2 ay sonra Rusya''nın önerisini kabul etmekten başka şansı olmadığını ifade eden Perinçek, "Bir ay sonra kabul ettiği zaman daha kötü şartlarda kabul edecek. Zelenski hükümeti yarın yok. Bugün masaya oturuyor ama 3-4 ay sonra Ukrayna’nın başında olmayacak. Veya o Zelenski bugünkü Zelenski olmayacak." diye konuştu.

NATO ve ABD’nin bütün planlarının bozulduğunu söyleyen Perinçek, "Rusya ile ABD arasındaki savaşta üstünlük Rusya''da. Rusya eze eze hedefine ilerliyor" ifadelerini kullandı.

Perinçek''in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

NATO ve ABD’nin bütün planları bozuldu. Ukrayna mevzisini de kaybediyorlar. ABD’nin bugünkü durumu Şubat’a göre daha kötü. Ukrayna’yı kaybediyor. Dolar saltanatında yıkılma süreci hız kazandı. Rusya Ruble’yle enerji satma kararı aldı. ABD’nin haraç sisteminin çöktüğünü görüyoruz.

Rusya batağa saplantı söylentileri Amerikancıların kendi kendilerini avutmalarından ibaret. ABD Türkiye’de, Afganistan’da, Kazakistan’da, Suriye’de, Karabağ’da yenildi. Ukrayna’da da yeniliyor.

Hükümet Ukrayna’yı destekliyor ama güya herkesle eşit ilişkisinden vazgeçmediğini söyleyen bir siyaset izledi ama ikisini de kaybetti. Hem Ukrayna’yı hem de Rusya’yı kaybetti.

"CUMHURBAŞKANI BURALARDAN PRESTİJ PLANLIYOR AMA BURALARDAN PRESTİJ KAZANMAZ"

İstanbul’da buluşmuş olmanın bir kıymeti yok. Sayın Cumhurbaşkanı buralardan prestij planlıyor ama buralardan prestij kazanmaz. Bunlar gösterişe yönelik şeyler. Hükümet Türkiye’ye kaybettirdi. Tarihi bir fırsat çıkmıştı. Ucuza enerji alabilir, turizmi geliştirebilir, denizcilik ve havacılık ulaştırmasında merkez haline getirebilir, KKTC’yi tanıtabilir. Bu fırsatları hükümet değerlendiremedi.

Başından doğru bir politika izlenseydi, Türkiye NATO’nun doğuya karşı genişlemesine karşı bir siyaset geliştirseydi bugün çok büyük fırsatları değerlendirirdi.

"RUSYA TÜRKİYE HÜKÜMETİNDEN DAHA ÇOK TÜRKİYE’NİN YANINDA"

Türkiye’nin ABD’ye karşı silahlı savaşı devam ediyor. Türkiye-Rusya silah arkadaşı. Rusya’yla karşı karşıya değiliz ancak birlikte değiliz. İkisinin arasında bocalayan yanlış bir siyaset izleniyor. Bugün hükümet Suriye ve Rusya politikasında kendi ülkesinin yanında değil. Rusya Türkiye hükümetinden daha çok Türkiye’nin yanında. Rusya NATO’ya karşı savaşıyor, Türkiye NATO’nun içindeyim diyor."

İlgili Haberler