Çin korona aşılarını bu nedenle mi geciktirdi. Çarpıcı iddia

Çin korona aşılarını bu nedenle mi geciktirdi. Çarpıcı iddia
Çin, Türkiye ile imzalanan 'Suçluların İadesi Anlaşması'nı onayladı. Bu gelişme, “Uygur Türkleri Çin’e iade mi edilecek?” tartışmasını da beraberinde getirdi. Çin’in Türkiye’ye göndereceği korona aşılarındaki gecikmeyi hatırlatan Nursse hesabı, “Çin'den alacağımız aşının karşılığında Türkiye de bulunan Uygur Türklerini iade etmek için anlaşma mı yapılmış..?” sorusunu sordu.

2017’DE İMZALANDI 2019’DA MECLİS'E SUNULDU
Çin ile Türkiye arasında yapılan suçluların iadesi anlaşması tek taraflı olarak Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi’nde oylanarak kabul edildi. Bu anlaşma 2017’de dönemin Adalet Bakanları tarafından imzalandı. 
Anlaşma sonrası “Uygur Türkleri Çin’e iade mi edilecek?” tartışmaları yaşanırken Nursse hesabı twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Çin'den alacağımız aşının karşılığında Türkiye de bulunan Uygur Türklerini iade etmek için anlaşma mı yapılmış..? Gecikmenin sebebi Çin'in yaptığı baskımı..? Cevap bekliyoruz..” ifadelerini kullandı.

cin-asi-nurse-sosyal-medya-hesabi.jpg

ÜÇÜNCÜ MADDE RED HAKKI VERİYOR
Yapılan anlaşmada yer alan madde 3/a’ya göre, siyasi suçlular iade edilmez. Madde 3/b’ye göre, Çin’in iade talep ettiği kişiyi, ırkı ve dini gibi sebeplerden önyargılı bir şekilde cezalandırması söz konusu ise o kişi iade edilmez. Antlaşma metni ayrıca birçok ret hakkı da sunuyor.
Çin'den alacağımız aşının karşılığında Türkiye de bulunan Uygur Türklerini iade etmek için anlaşma mı yapılmış..? Gecikmenin sebebi Çin'in yaptığı baskımı..? Cevap bekliyoruz..

kanun-teklifi.jpgmadde3.jpg

 

İlgili Haberler