Çin korona virüste tüm dünyaya en başından beri yalan mı söyledi?

Çin korona virüste tüm dünyaya en başından beri yalan mı söyledi?
İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, korona virüsün Çin hükümetinin bahsettiği gibi 2019 yılının Aralık ayında değil Eylül ayında başladığı iddia edildi.

Tüm dünya korona virüs salgınına karşı mücadele etmeye devam ederken İngiltere’de yapılan bir araştırma yapılan bir araştırmada yüzyılın iddiası ortaya atıldı.

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınının geçtiğimiz Aralık ayında değil Eylül ayında başladığı belirtildi. Araştırmayı yöneten Peter Foster yaptığı açıklamada, “Virüs, yarasa veya başka bir hayvan ya da insanların içinde onları hasta etmeden aylarca yaşamış, bu dönemde insanları hasta edecek şekilde mutasyon geçirmiş olabilir” dedi.

Foster, bir süre hastalık yaymayan virüsün mutasyonunu tamamladıktan sonra 13 Eylül ile 7 Aralık arasında insanları hasta etmeye başladığını öne sürdü.

KORONA VİRÜS NEREDEN YAYILDI?

Virüs ilk yarasalarda ortaya çıkarken, bilim insanları orijinal Sars-CoV-2 ile Wuhan’da ilk bulunan virüs arasında yüzlerce farklı mutasyon buldular. Yine araştırmaya göre, tipik korona virüsü ise ayda yalnızca bir kez mutasyona uğrayabiliyor.

Araştırmacı Foster güçlü kanıtların bulunabilmesi için daha fazla yarasanın, şüpheli hayvanın ve Eylül-Aralık aylarında Çin’deki hastanelere giderek korona virüsüne benzer semptomlar göstermiş hastaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

İlgili Haberler