Çin'de ilk korona hastalarına bakan doktordan flaş itiraf! Virüsün ilk günlerinde neler yaşandı?

Çin'de ilk korona hastalarına bakan doktordan flaş itiraf! Virüsün ilk günlerinde neler yaşandı?
Tüm dünyayı olumsuz etkileyen korona virüs salgınının ilk çıkış noktası olan Çin’de ilk korona hastalarına bakan Çinli doktordan flaş gibi itiraflar geldi. Doktor, virüsün ilk günlerde bu kadar yayılacağını tahmin edemediklerini söyledi.

Tüm dünyayı etkileyen korona virüsün çıktığı yer olan Çin'in Vuhan kentinde ilk korona hastalarına bakan ve yetkilileri korona virüs hakkında ilk uyaran doktorlardan yaşananları anlattı.

"BU KADAR HIZLA YAYILACAĞINI TAHMİN ETMEDİK"

Korona virüsün ne kadar bulaşıcı olduğunu ilk günlerde anlamadıklarını ifade eden Çinli doktor, "27 Aralık'ta Bulaşıcı Hastalık Merkezi'nden gelip örnek aldılar. Hızlı tepki verdiklerini düşünüyorum ama başta hastalığın bu kadar hızlı yayılacağını hiç tahmin etmemiştik” dedi.

"İLK 7 HASTANIN SEMPTOMLARI AYNIYDI"

İlk hastalara uygulanan tedavi hakkında da bilgi veren doktor, "On gün düşmeyen ateş, hastaneye yatış öncesinde 3 gün göğüs ağrısı, her iki akciğerde hırıltı. İlk 7 hastanın semptomlar aynıydı. Antiviral ve antibiyotik tedavi uyguladık" ifadelerini kullandı.

"NET BİLGİYE SAHİP DEĞİLKEN KAMUYA AÇIKLAMA YAPAMAZDIK"

Çinli doktor, uyarıların geç geldiği konusundaki suçlamalar hakkında ise, "Biz kendimiz de virüsü anlamaya çalışıyorduk. Net bir bilgiye sahip değilken kamuya açıklama yapamazdık. Bu tarz bilgileri açıklamadan önce bilimsel bir süreç gerekiyor" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler