Çin'de ortaya çıkan coronavirüs insan vücudunu nasıl etkiliyor?

Çin'de ortaya çıkan coronavirüs insan vücudunu nasıl etkiliyor?
Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan coronavirüs insan vücuduna olan etkisi araştırıldı. Uzmanlar, coronavirüs salgınına yakalanan hastaların akciğerlerinin iltihaplandığı belirtti.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronavirüsüyle mücadele etmek, doktorlar için zorlu bir mücadeleye dönüştü. Dünya üzerinde birçok ülkeden binlerce insan coronavirüsüne yakalanırken, Çin'de tedavi olan ilk 99 hasta hakkında detaylı araştırmalar yapıldı. lancet isimli bir tıp dergisinde araştırmanın sonucu yayınlanırken çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 

Jinyintan Hastanesi'ne götürülen 99 hastanın hepsinde zatürre görüldüğü belirtilirken, hastaların akciğerlerinin iltihaplandığı ve oksijenin havadan kana geçtiği küçük keselerin suyla dolduğu gözlemlendiği kaydedildi.

Coronavirüs salgınına yakalanan hastalarda yüksek ateş, nefes darlığı ve öksürük şikayeti olduğu belirtildi. 

coronavirüs sonucu ölen ilk iki hasta, uzun süredir sigara içmelerine ve akciğerlerinin zayıflamasına rağmen sağlıklı gözüküyordu. Hayatını kaybeden ilk hasta, 61 yaşında bir erkek olduğu kayıtlara geçerken, bu kişi hastaneye getirildiğinde kendisine zatürre teşhisi konduğu belirtildi. Coronavirüse yakalanan ikinci hastanın ise 69 yaşında akut solunum sıkıntısı çeken biri olduğu ve hastaya akciğer makinesi bağlandığı belirtildi.

EN ÇOK ETKİLENENLER ORTA YAŞ GRUBU

Coronavirüse yakalanan 99 hastanın çoğu orta yaş grubundaydı.67'si erkek olan hastaların ortalama yaşı ise 56'ydı olduğu kaydedildi. Bu verilere göre ise  yine de kadınların virüse yakalanma olasılıkları yüzde 20 daha az olduğu belirtildi.