Çin'deki hastaneden virüs ile ilgili moral bozan iddia!

Çin'deki hastaneden virüs ile ilgili moral bozan iddia!
Dünyanın korona virüsle mücadelesi sürerken, Çin'in Shenhe bölgesinde yer alan Shenyang Army General Hospital'in sözcüsü, koronanın AIDS ve SARS virüsüyle kombine olduğunu açıkladı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından tüm dünyaya yayılan ve merkez üssünün Avrupa'ya kaydığı korona virüse karşı aşı ve ilaç araştırmaları devam ederken, Çin'deki Shenyang Army General Hospital'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.  

Hastanenin sözcüsü korana virüsünün çok tehlikeli olduğunu ve  AIDS ve SARS virüsüyle kombine olduğunu belirtti. Sözcü, korona ile mücadelede ana yöntemin bağışıklık ve gastrointestinal koruma geliştirilmesi olarak belirtti.

Diğer yandan dünya genelinde koronanın etkisi sürüyor. Hasta sayısı 380 bini geçerken ölü sayısı da 16 bin 500'ü aştı. İran altı yaşında bir çocuğun korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Salgında en fazla can kaybının yaşandığı yer ise 6 binden fazla insanın öldüğü İtalya oldu. Çin ise son 24 saatte görülen 78 yeni hastanın 74'ünün yurt dışı kaynaklı olduğunu açıkladı.