Çin'den coronavirüs itirafı: Salgına dönüşmeden önlem almalıydık

Çin'den coronavirüs itirafı: Salgına dönüşmeden önlem almalıydık
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesine yayılan coronavirüse ilişkin Çin'den çarpıcı bir açıklama geldi. Çin Komünist Partisi'nin Wuhan Başkanı Ma Guoqiang, coronavirüse karşı önlem almakta geç kaldıklarını kabul etti.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye kısa sürede yayılan coronavirüse ilişkin Çin'den yeni bir açıklama geldi. Coronavirüsünün çıkış noktası Hubei vilayetine Wuhan kentinde karantina önlemleri her geçen gün artarken, Çin Komünist Partisi'nin Wuhan Başkanı Ma Guoqiang, coronavirüsün salgına dönüşmeden çok daha erken "sert önlemler" almaları gerektiğini kabul etti.

Son olarak Rusya ve İsveç'te coronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte resmi rakamlara göre 20 ülkeye sıçradığı belirtilen coronavirüse ilişkin önlemler tüm dünyada giderek artıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), küresel çapta acil durum ilan ettiğini ifade ederken, ülkelerin virüsün sınırlarının dışına yayılmaması için gerekli önlemleri alması gerekiyor.

AB'DEN AŞI DESTEĞİ

Coronavirüsün giderek etkisini arttırması ve tüm dünyada tehlike arz etmesinin ardından bir yandan da hummalı bir biçimde aşı için de çalışmalar sürüyor. Avrupa Birliği (Ab) Komisyonu, coronavirüse karşı etkili olacak aşı için 10 milyon euro bütçe ayırdığını açıkladı.

Bütçenin olası felaketlere karşı acil para verilmesine olanak sağlayan Horizon 2020 araştırma programından ayrılacağı belirtildi. Çin'den yapılan açıklamaya göre, Hubei vilayetinde hayatını kaybedenler 213'e ulaştı. Sayı hemen her gün artıyor.