Çin'e uçuşlar durdurulsun çağrısı

Çin'e uçuşlar durdurulsun çağrısı
Çin'de ortaya çıkan ve şu ana kadar 130 kişinin hayatını kaybettiği coronovirüs için Dünya Sağlık Örgütü Dünya Sağlık Örgütü olağanüstü toplanırken, Türkiye'de yeterli önlemin alınmadığı tartışmaları gündeme geldi. Sosyal medyada #ÇinUçuşlarıDurdurulsun çağrısı yapıldı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronovirüs 15 ülkeye daha sıçradı. 

Türkiye'de henüz virüse dair bir ize rastlanamazken yeterli tedbirlerin alınmadığı tartışmaları başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, termal kamera ile tespit etme uygulamasının devreye sokulduğunu ve Türkiye'de henüz virüs tespit edilmediğini ifade etmişti.

TEDBİRLER YETERSİZ: UÇUŞLAR DURDURULSUN

Bakan'ın açıklamalarının ardından alınan tedbirin yetersiz olduğu ve Çin'e uçuşların durulması gerektiği çağrısı yapıldı. Öyle ki söz konusu virüsün 'yüksek ateş' belirtilerini ilerleyen süreçte gösterebileceği ve virüs taşıyan bir kişinin bu şekilde havalimanlarına yerleştirilen termal kamera sistemlerinde geçebileceği ifade edildi.

Sosyal medyada #ÇinUçuşlarıDurdurulsun başlığı kısa sürede gündem olurken, binlerce vatandaş uçuşların durdurulmasını ve dünyayı tehdit eden virüs için alınan önlemlerin artırılmasını istedi.

DÜNYA DEVLERİ DURDURDU!

İngiliz ulusal havayolu şirketi British Airways'in ardından  Alman havayolu şirketi Lufthansa da Çin'e uçuşlarını durdurmuştu.

Öte yandan Endonezyalı havayolu şirketi Lion Air, Koreli Seoul Air, Finlandiya merkezli havayolu Finnair, Air Canada, Hong Konglu havayolu Cathay Pacific Çin uçuşlarını kısmen ya da tamamen durdurdu.

Bu arada ABD basını da artan ölümler sebebiyle Beyaz Saray'ın Çin'e uçuşları durdurmayı değerlendirdiğini ancak henüz kesin bir karar alınmadığını bildirdi.

DSÖ ACİL TOPLANIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'de ortaya çıkan coronavirüs ile ilgili yarın acil olarak toplanma kararı aldı.

Dünya Sağlık Örgütü lideri Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni coronavirüs salgınının ne derece bir küresel bir tehdit oluşturduğunu değerlendirmek üzere yarın acil durum komitesinin bir araya geleceğini açıkladı.

İlgili Haberler