Çinli SUV’un ardından Elon Musk'ın Cybertruck’ı da su üzerinde yüzecek model çıkartıyor

Çinli SUV’un ardından Elon Musk'ın Cybertruck’ı da su üzerinde yüzecek model çıkartıyor
Ünlü iş insanı Elon Musk, Tesla Cybertruck'a özel "tekne modu" getirileceğini duyurdu, Bu şekilde Cybertruck, derin su birikintilerinde dahi en az 100 metre yol alabilecek. Benzer teknolojiyle ilk kez Çin menşeli BYD markası U8 isimli SUV modelinde kullanmış ve su üzerinde gitmeyi başarmıştı.

Elon Musk, tasarımı ve özellikleriyle büyük beğeni toplayan Tesla Cybertruck isimli elektrikli pick-up ile ilgili yeni bir duyuru yaptı.

ELON MUSK SİNALİ VERDİ

Elon Musk, Cybertruck için özel bir mod paketi üzerinde çalıştıklarını ve bu sayede aracın tekneye dönüşeceğini açıkladı. Ünlü iş insanı Musk, Cynbertruck’ın karadaki zorlu şartlarda olduğu kadar, su üzerinde de başarılı olabileceğinin sinyalini verdi.

Musk paylaşımında “Cybertruck'ın tekne olarak en az 100 metre su geçmesini sağlayacak bir mod paketi sunacağız. Sadece kabin kapısı contalarını yükseltmeniz gerekir” dedi.

5-002.jpg

ÇİNLİ BYD MARKASI SU ÜZERİNDE GİTMEYİ BAŞARMIŞTI

Daha önce Çinli dev otomobil üreticisi BYD, YangWang markası altında yüzen elektrikli aracının görüntülerini paylaşmıştı. "U8" isimli elektrikli SUV model, saatte 3 km hızla 30 dakika boyunca su üzerinde ilerleyebiliyor.

2-002.jpg

İlgili Haberler