Cıvıl cıvıl ekranlar ve kahramanları

Her kanal araziye uymuş...

Tek canlılığı TRT Spor'da görüyoruz. Her iki ekranı da cıvıl cıvıl, hayat dolu.

TRT Spor 2 de aynı havada. Koordinatör Mehmet Buğra Şahin ve yardımcıları Hakan Altürk, Pınar Şehri. Bunlara bir başka isim Özgür Buzbaş eklendi. Doğrusu Buzbaş da iyi seçim. NTV'deki çalışkanlığıyla değerini bin kere ispatladı. Onun da yardımcısı  Serkan Saydam. Talimatların uygulayıcısı bu isim. O da kısa sürede başarısını ortaya koydu.

 

Bir Zamanlar

Son ayın başarılı programı.  TRT Spor'da Kerem Öncel - İbrahim Kırkayak ikilisi nostaljinin en mükemmelini yapıyorlar.

Futbola dayalı yapımda tarihe malolmuş isim ve maçları izliyoruz.

Müthiş kaynak

Son dönem canlı yayınların arttığını görmek gerçekten büyük mutluluk. Bu aralar gözde programların başında "Bir Zamanlar" geliyor. Orhan Ayhan'ı sokağa çıkartmayan kafaları üstadın evine canlı yayın aracı gönderip aştılar. Bir de baktım canlı yayında Orhan Ayhan var. O konuşurken ekranda ustanın geçmiş programlarından bir kolaj yayınlandı. Bir gazeteci ve spiker için en büyük moral bu olsa gerek. Bilgili ve vefalı birinin bir köşede unutulması yakışık almazdı.

Bu sabah yaşaşyan en ünlü milli futbolcumuz Kör Galip -Haktanır- programını izleyeceğiz. Başlama saati 09:30. Pazar 09:00'da ise Muhammed Ali yayını var.

Meşhur seyahat

Muhammed Ali'yle ilgili tüm detaylar işlenecek. Asrın boksörünün spora başlangıcından cenaze töreni kadar. Hani, Erdoğan'ın da katıldığı...

 

Gecikmiş tanıtım

Bu yazıya başlarken kütüphaneme son yerleştirdiğim kitabı elime aldım. İsmi İspanyol asilzadelerinin ismi gibi;

"Goller...

Nakavtlar...

Portreler ve Anılar...

Mikrofonda 57 Yıl...

1962 - ∞ ...

ORHAN AYHAN..."

Aslında bu da eksik. Şimdiden 58. yıla gelindi. Bu inanılmaz belgesele yeni ilaveler yapıldı. D&R raflarında satışa çıkan asrın spor ajandasında benden alıntılar da görünce seviniyorum.

Kitaptan bölümler:

Zamanın Bakanı Mehmet Ali Şahin çok iyi bir boks severdir. Olimpiyatlar için Atina'ya gideceğim deyince TRT'deki arkadaşlar anında "Çok iyi olur, Elvan Abeylegesse yarışını kaçırmazsınız" hatırlatmasında bulunmuş. Şahin'in cevabı ise şöyle olmuş:

"Kararım kesin, bokslara gideceğim. Orhan Ağabeyi bu aralar hiç ziyaret etmedim"

***

Boks maçlarını anlatırken bir de baktım yanında Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'la birlikte Bakan Şahin yayın koltuğuma doğru geliyor. Temiz kılıklı bir beyefendi daha yanlarında. Onun da Atina Büyükelçimiz Yiğit Alpdoğan olduğunu Bakan'ın bizi tanıştırmasıyla öğrendim. Büyükelçi Alpdoğan'ın bu sırada "Ben Orhan Ayhan'ı futbol anlatırken tanırdım" deyişi ilginçti. Sonra da beni aynı akşam vereceği yemeğe davette ısrarcı oldu.

Bakanla maç anlatıyoruz

Bu konuşmalar ceryan ederken 81 kiloda ilk maçında Yeni Zelandalıyı ilk raundda hakem kararıyla, sonra da Kazak rakibini yenip çeyrek finale çıkan madalya ümidimiz Yıldırım Tarkan'ın maçı başlamak üzereydi. Yıldırım ve Özbek rakibi Haydarov ringe çıktıklarında, "Sayın Bakanım, ben maçı anlatacağım siz de yorumlayın" dedim. Ricamı kırmadı. Ben anlatım sırasında milli boksörümüzden yana tavır koyarken Mehmet Ali Şahin genelde benim yorumlarıma katılmıyordu. Sonunda o haklı çıktı maçı kazanan Haydarov oldu.

 

Önemli Not:

Erdoğan'ın verdiği müjde en çok beni sevindirdi. İşten çıkarılanlara günde 40 lira verilmesi kararı alındı. Bu da bir şeydir. Yayınımızın ses getirmesi ayrıca sevindirici.

 

Günün Sözü

Şampiyonlar salonlardan çıkmaz. Şampiyonlar içlerinde tutku, hayal ve amaç olan insanlardan çıkar. Muhammed Ali

 

Yazarın Diğer Yazıları