CNN Türk'te Ecevit tartışması. Canlı yayında birbirlerine girdiler

CNN Türk'te Ecevit tartışması. Canlı yayında birbirlerine girdiler
CNN Türk ekranlarında Semiha Şahin’in sunduğu CNN Türk Masası programında çok konuşulacak bir ‘Ecevit’ tartışması yaşandı.

CNN Türk'te Ecevit tartışması

Eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker ile Optimar Araştırma A.Ş''nin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir arasında CNN Türk ekranlarında Türkiye Cumhuriyeti’nin eski başbakanlarından merhum Bülent Ecevit’le ilgili sert bir tartışma yaşandı.

Medyaradar’ın haberine göre, Kıbrıs Barış Hareaâtı’nın yapıldığı dönemin ardından Ecevit’in popülaritesinin arttığını vurgulayan Hilmi Daşdemir, ‘’Ecevit fırsatçılık yaparak, erken seçime gitmek istedi’’ dedi.

Masum Türker ise Ecevit''in erken seçim yapmak istemediğini belirterek Daşdemir''e, ''''Bakın bir şey anlatın akla uysun. O tarihleri yaşamış bir kişi olarak anlatayım. O tarihlerde CHP''nin tek başına seçime götürme yeterliliği yok.’'' ifadelerini kullandı.

Hilmi Daşdemir de o dönem Necmettin Erbakan''a şeriat iddiaları öne sürülerek, haksızlık yapıldığını iddia etti. Türker ise Erbakan''a haksızlık yapılmadığını söyleyerek, Oğuzhan Asiltürk ile Deniz Baykal’ın o dönem kabinede olduğunu anımsattı.

Türker, “Bu isimleri getirelim bakalım ne haksızlık yapılmış öğrenelim. Yapmayın oradaki şeyin bozulma nedeni; Ecevit, yurt dışına gidecekken, Başbakan vekaletini Orhan Eyüboğlu’na verdi.’’ dedi.

İlgili Haberler