Çobanbey'de peş peşe bombalı saldırılar

Çobanbey'de peş peşe bombalı saldırılar
Suriye'nin Halep'e bağlı Çobanbey bölgesinde 2 ayrı bombalı saldırı düzenlendi. Biri Türk plakalı araca konularak, diğeri ise bomba yüklü aracın patlatılması ile yapılan saldırılarda Suriyeli 3 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı. Bomba yüklü aracın patladığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Berkay BİGEÇ - YENİÇAĞ

Suriye’nin Halep kentine bağlı Çobanbey ilçesinde sabah saatlerinde Çobanbey Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü kamyonet infilak ettirildi. Güvenlik kameralarına yansıyan patlamada 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

PATLAMA ANINA AİT GÖRÜNTÜLER

Olayla ilgili görüntülere Yeniçağ ulaştı. Görüntülerde emniyet kapısının önüne yaklaşan aracın patlama anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıyor.

İşte o anlar:

 

Çobanbey İlçe Güvenlik Komutanlığı nizamiyesine düzenlenen bombalı araçla saldırıda bir yerel güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, 2 yerel personel ise yaralandı. Dün 18.30 sıralarında Türk plakalı araca yapılan saldırı noktasına yakın bölgede söz konusu patlatılan aracın güvenlik güçlerince durdurulduğu, aracın içerisinde 2 kadın şahsın bulunduğu öğrenildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre güvenlik güçlerinin kadın şahıslara araç sürücüsünün nerede olduğu sorulduğunda kendisinin bir yere gittiği yanıtını aldığı, aracın daha detaylı aramasını yapmak için 2 kadını araçtan indirerek aracı Çobanbey İlçe Güvenlik Komutanlığı nizamiyesinde bulunan boş alana getirdiği ve bu esnada uzaktan komutalı olduğu değerlendirilen sistem ile güvenlik personeli aracın içersinde iken aracın patlatıldığı öğrenildi.

Patlamanın ardından şüpheli 2 kadın gözaltına alındı. Patlamayla ilgili araştırmalar sürüyor.

TÜRK MÜTEAHHİDİN ARACINA BOMBA

Dün akşam saatlerinde ise, Çobanbey'e inşaat işi yapmak için gelen Türk müteahhitlere ait olduğu öğrenilen Türk plakalı hafif ticari araca konulan bomba infilak ettirildi. Saldırıda Suriyeli 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.

suriye-halep-saldiri.jpg

İki patlamada yaralanan 7 kişi, Azez ve Çobanbey’deki hastanelerde tedaviye alındı. Terör örgütü PKK/PYD’nin yaptığı üzerinde durulan saldırılar ile ilgili olarak bölge polisi çalışma başlattı.