Çorlu’daki kaza sonrası Erdoğan’ın töreni iptal olacak mı?

Çorlu’daki kaza sonrası Erdoğan’ın töreni iptal olacak mı?
Çorlu’da meydana gelen tren kazası sonrası gözler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama töreni ile ilgili herhangi bir iptal açıklaması gelmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yemin ederek göreve başlayacak. Erdoğan’ın yemin töreninden sonra ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir tören düzenlenecek.

Ancak dün akşam Çorlu’da meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrası törenin iptal edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yapılacak yemin töreninin ve Anıtkabir ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Süvari Birliği eşliğinde giriş yapacak ve mehter marşlarıyla karşılanacak.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Fevlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetlerle hazır bulunacak.

Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapılacak. Ayrıca hava, kara ve deniz komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101'er pare top atışı gerçekleştirilecek.

KIRKPINAR’DA DAVUL ZURNA İPTAL OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama töreni için herhangi bir iptal açıklaması gelmezken, Edirne’de düzenlenecek 657. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nden iptal kararı geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bugün başlayan 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında kendisini belediye binası önünde bekleyen müzisyenlere Tekirdağ'da 24 kişinin öldüğü tren kazası nedeniyle davul ve zurna çaldırmazken, bu akşam yapılması planlanan konserlerin de iptal edildiğini açıkladı.

İlgili Haberler