Corona virüste dünya genelindeki ölü sayısı üç bini aştı

Corona virüste dünya genelindeki ölü sayısı üç bini aştı
Çin'in corona virüs nedeniyle 42 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurmasıyla, virüs yüzünden dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı üç bini aştı. Çin'deki ölü sayısı ise 2 bin 914’e çıktı.

Çin'de bugüne kadar corona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 914’e, saptanan vaka sayısı da 80 bin 26’ya çıktı. Corona virüs nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise üç bini aştı.

Virüse yakalanıp yakalanmadığı şüpheli olan kişi sayısı 715’e, müşahade altına alınan kişilerin sayısı 46 bin 219’ya gerilerken, taburcu edilen kişilerin sayısı da 44 bin 462’ye yükseldi.

Vaka sayısı ise, Çin ana karası dışında Hong Kong’da 98’e yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise 10 olarak aktarıldı.

Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan corona virüs salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip corona virüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) acil durum ilan etmişti.

İlgili Haberler