Corona virüsü Çin'in tüm bölgelerine yayıldı

Corona virüsü Çin'in tüm bölgelerine yayıldı
Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı alarm durumuna geçiren corona virüsüne bağlı ölümlerde her gün ciddi artış yaşanıyor. Yetkililer, 29 Ocak itibarıyla 7 bin 711 vaka tespit edildiğini, ölü sayısının ise 170'e yükseldiğini açıkladı. Virüs, Çin'in tüm bölgelerine yayılmış durumda.

Çin’in Wuhan kentinde geçen yıl aralık ayında patlak veren corona salgını can almaya devam ediyor. Virüs, Çin'in tüm bölgelerine yayılırken, çevre ülkelerin dışında ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Fransa gibi binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelere de yayılmaya devam ediyor.

Virüs, ortaya çıktığı Çin anakarasının dışında Çin’e bağlı üç bölgeye ve 16 ülkeye yayılmış durumda. Bugüne dek Çin dışında herhangi bir ölümlü vaka görülmezken, virüsten Çin'de ölenlerin sayısı 170'e yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), corona virüsü nedeniyle küresel çapta acil durum ilan edilip edilmeyeceğini karara bağlamak üzere bugün toplanıyor.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, virüsün bilhassa bazı ülkelerdeki ilerleyişi ve bilhassa insandan insana geçişi bizi kaygılandırıyor” dedi.

Çin dışında virüsle enfekte olan hasta sayısının hâlâ görece az olduğunu söyleyen Ghebreyesus, buna karşın çok daha büyük bir salgın potansiyelinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler