Coronavirüsün üçte ikisi tespit edilmedi mi?

Coronavirüsün üçte ikisi tespit edilmedi mi?
Dünya Sağlık Örgütü’nün Imperial College Londra’daki ekibinin yayınladığı rapora göre, dünyadaki coronavirüs vakalarının üçte ikisinin henüz tespit edilmediği tahmin ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Imperial College Londra’daki enfeksiyon hastalık modelleme ekibi yeni bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora göre, dünyadaki coronavirüs vakalarının üçte ikisinin henüz tespit edilmediği tahmin ediliyor.

Araştırma ekibinden Natsuko Imai, Wuhan’la hiçbir bağlantısı yada yolculuk geçmişi olmayan diğer bölgelerde de vaka görmeye başladıklarını ifade ederek, “Her geçen gün Çin dışında, Wuhan’la hiçbir bağlantısı veya yolculuk geçmişi olmayan diğer ülkelerde ve bölgelerde de daha fazla vaka görmeye başladık. Analizimiz daha önce Wuhan Şehri’nden gerçekleşen uçuş sayılarını içeren diğer grupları analizini onaylıyor ve raporlanan COVID-19 vakalarına bağlı olarak, ülkelerin başarılı vaka tespiti yapılmasının hayatta kalmak için önemini vurguluyor” dedi.

"TUTARLI GÖZÜKÜYOR"

Dünyada tespit edilmemiş tahmini yaklaşık vaka sayısının üçte iki olduğunu ifade eden Sangeeta Bhatia ise, “Biz Wuhan’dan büyük uluslararası istikametlere giden yolcuların ortalama sayılarını, COVID-19 vakalarının görüldüğü istikametlerle karşılaştırdı. Bu veriyi temel alarak, dünyada tespit edilmemiş tahmini yaklaşık vaka sayısının 3’de 2 olduğunu düşünüyoruz. Elde ettiğimi bulgular diğer grupları analizleriyle tutarlı gözüküyor” ifadelerini kullandı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebryesus ise, coronavirüs vaka sayılarında kesin bir epidemiyolojik bağ olmamasından endişe duyduklarını ifade etti.

20200224-2-41011411-52461226-web.jpg