Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'den İskilipli Atıf savunması. Kuvayi Milliye ve Milli Mücadele düşmanını anma törenine katılmıştı

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'den İskilipli Atıf savunması. Kuvayi Milliye ve Milli Mücadele düşmanını anma törenine katılmıştı
Milli Mücadele Döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren ve Kuvayi Milliye’ye düşman Teali İslam Cemiyeti’nin Yöneticisi İskilipli Atıf, ölümünün 95. yılında devlet erkânı ve AKP’lilerin de katıldığı törenle anılmıştı. Vali anmaya tepki gösteren vatandaştan şikayetçi oldu. Vali Çiftçi davaya gönderdiği yazıda, çağrı üzerine törene katıldığını söyledi.

Cumhuriyet''ten Sefa Uyar''ın haberine göre, Milli Mücadele karşıtı Teali İslam Cemiyeti’nin başkanlığını yapan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kuvayı Milliyecilere “asi” diyen, “vatana ihanet” suçundan idam edilen İskilipli Atıf, 4 Şubat 2021’de, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin de katıldığı bir törenle mezarı başında anıldı.

Vali Çiftçi’nin, anmaya, “Allah sizi kahretsin. Bu milletin bağımsızlık mücadelesine düşman, vatan haini birini anan herkes benim gözümde Cumhuriyet düşmanı ve haindir” tepkisini gösteren Can A. adlı vatandaştan şikâyetçi olması üzerine hakkında “hakaret” davası açıldı. Dava kapsamında Çiftçi’ye, söz konusu anmanın resmi olup olmadığının sorulmasına karar verildi.

Çiftçi, davaya gönderdiği resmi yazıda, “Program Atıf­Der isimli sivil toplum örgütü tarafından düzenlenmiştir. Resmi bir hüviyeti olmayan anma programına davet edilmem üzerine iştirak ettiğimi bilgilerinize sunarım” dedi. Çiftçi, her ne kadar anmanın resmi olmadığını savunsa da söz konusu anma, valiliğin resmi hesabından da kamuoyuyla paylaşıldı.

İlgili Haberler