"Çözüm süreci 1 Eylül'de başlayacak"

"Çözüm süreci 1 Eylül'de başlayacak"
Katıldığı bir televizyon programında yeni çözüm süreci hakkında iddialarda bulunan İlhami Işık, "Yeni çözüm sürecinin 1 Eylül'de yeniden başlayacak" dedi.

Geçmişte PKK ve devlet arasındaki görüşmelerde arabulucu olduğu iddia edilen İlhami Işık, Milli Görüş'e yakınlığıyla bilinen TV5'te yayınlanan "Düşünme Vakti" programında Suat Toktaş'ın sorularını yanıtladı.

"Yeni bir çözüm süreci mümkün mü?" sorusuna, Işık; "Temmuz ayında çözüm sürecinin yol haritası açıklanacak, 1 Eylül'de de barış bildirisi hayata geçirilecek" yanıtını verdi.

Sözlerini "Çok demokrat olanlar bu konuda engel de olabilir. Katalanlara İspanyollar ne yaptı. Ya da Irak Kürdistanı'nda bir niyet nelere yol açtı ama aynı şekilde Irak işgali mimarı Tony Blair İran probleminde rol oynayabiliyor. Yani bu meseleler farklı. Demokrasinin azlığı yada çokluğuna baktığınız zaman İspanyollar referandumda garip bir tavır takınıyor, dünyanın uluslararası ceza mahkemesinde yargılamak istediği Sudan lideri El Beşir, ülkesinin ayrılması konusunda referanduma gidiyor. İspanya hangi tavrı sergiliyor? Bir diktatör hangi tavrı sergiliyor? Kadim meseleler böyle tavırlarla olmaz" sürdüren Işık, Devlet Bahçeli ve MHP'nin çözüm süreci önünde engel olduğu görüşlerine de karşı çıktı.

'DEVLET BAHÇELİ'YLE ÇÖZÜM OLMAZ DİYE BİR ŞEY YOK'

"İşte Devlet Bahçeli şöyledir o zaman çözüm olmaz. Hayır, öyle bir şey yok. Yani kategorik olarak MHP buna karşı çıkacak ya da AK Parti bunu sonuna kadar götürecek öyle bir dünya yok. Benim beklentim, Temmuz ayında bir yol haritasının açıklanması, 1 Eylül'de de bir barış bildirisinin hayata geçmesi. Takvim bu diyen Işık; moderatör Suat Toktaş'ın "bu bir beklenti mi, duyum mu" sorusuna ise  "Duyum tabiki. Yani böyle bir durum vardı. Böyle bir şey olacaktı ama 18'inde kötü oldu. Bu takvimi 18'i etkileyebilir ama bir insanın bile yaşamasını sağlıyorsan bu bin tane iktidardan daha kıymetlidir. Bu kaza atlatılırsa böyle bir süreci yakında yaşayacağız." şeklinde yanıt verdi.

İLHAMİ IŞIK KİMDİR?

İlk defa çok taraflı, emperyalizme "oriyante" bir koalisyonun medya operasyonu olarak basın tarihimizde yerini almış Taraf gazetesinde Balıkçı kod adıyla boy gösterdi. İmralı'da yapılan görüşmelerde arabulucu rolüyle yer aldığı iddia ediliyordu. 2011 yılında yine Taraf'ta Neşe Düzel'in yaptığı bir söyleşiyle gerçek kimliği kesinleşmişti.

İlgili Haberler