Cristiano Ronaldo, Pepe ve Quaresma hangi milli takımda? Hadi İpucu

Cristiano Ronaldo, Pepe ve Quaresma hangi milli takımda? Hadi İpucu
Canlı bilgi yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi Instagram hesabından, Cristiano Ronaldo, Pepe ve Quaresma ilk 11'deyse, hangi ülkenin milli takımının maçını izlediğimizi bilen var mı? diye sordu.

Büyük bir heyecanla takip edilen canlı bilgi yarışması Hadi ipucu sorusu belli oldu. Hadi Instagram hesabından, İngiltere, Portekiz ve Brezilya gibi ülkeler dünya futboluna yön veren ve çok yetenekli futbolcular yetiştiren ülkelerdir. Cristiano Ronaldo, Pepe ve Quaresma ilk 11'deyse, hangi ülkenin milli takımının maçını izlediğimizi bilen var mı? şeklinde bir paylaşımda bulundu. Hadi bu akşam Goller Cepte'nin sponsorluğuyla 20.30'da 30.000 TL değerinde ödülü kazanan takipçileri arasında bölüştürecek.

HADİ İPUCU CEVABI

30 Kasım 2018 tarihli saat 20.30'da oynanacak olan Hadi yarışmasının ipucu cevabı: Portekiz'dir.

HADİ JOKER KODU

Hadi'nın bugünkü joker kodu: HADİGOLLERCEPTE

HADİ İPUCU SORUSU HAKKINDA

Avrupa kıtasının en batı ucuna ev sahipliği yapan Atlas Okyanusu kıyılarındaki güzel ülke Portekiz deyince, akla ilk Lizbon gelir. Porto, Lizbon’un biraz gölgesinde kalsa da ülkeye adını veren şehirdir aslında. Uzun yıllar Emevilerin yönetiminde kaldıktan sonra Portekiz Krallığı’nın önemli bir şehri haline gelen Porto, bugün UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de yer alıyor. Boğazı andıran Rio Douro nehri, martı sesleri ve bol yokuşlu, dar sokakları ile Türk misafirlerine biraz İstanbul’u anımsatır. Gelin Portekiz’e ismini veren bu şehri yakından tanıyalım…
Gustave Eiffel’in Projesi Luís I Köprüsü

Rio Douro nehri üzerinde yer alan köprü Porto’nun simgelerinden biri ve adını Portekiz kralı Luís I’den almakta. Porto ve Gaia’yı birleştiren köprü, 1886 yılında açılmış ve Gustave Eiffel’in Eyfel Kulesi’ni yapmadan önceki son proje olarak biliniyor. Rio Douro nehri boyunca yürürseniz Luís I Köprüsü’ne çok benzer bir köprü daha dikkatinizi çekecektir. Bu da kralın eşi Maria Pia’nın adını alan köprü Maria Pia.

Luís I Köprüsü’nün en güzel özelliklerinden biri de üzerinden yayaların yürümesine olanak sağlaması. Porto’ya gittiğinizde mutlaka köprüden yürüyüp manzarayı izlemelisiniz. Özellikle sabah erken saatlerde yürürseniz, hem güneşin doğuşunu hem de şehrin yavaş yavaş uyanmasını izleyebilirsiniz.

Porto’da eskiden katedraller şehri korumak amacıyla kale gibi inşa edilirmiş. Şehrin en eski ve en önemli yapılarından biri olan Porto Katedrali’ne dışarıdan baktığınızda gerçekten kaleyi andırıyor. Katedral Barok, Romanesk ve Gotik birçok mimari sanat akımını bir arada görebilmeniz açısından da önem taşıyor.

İtalyan mimar Nicolau Nasoni tarafından tasarlanan proje ile yapımına başlanan kule, 1763 yılında açılmış. 76 metre yüksekliğiyle Portekiz’in en yüksek çan kulesi olan Clérigos’a çıkmak için 225 basamak tırmanmak gerekiyor. Gözünüzde büyütüp tırmanmaktan vazgeçmemelisiniz çünkü sonunda göreceğiniz manzara kesinlikle buna değer. Şehri 360 derece görebileceğiniz en güzel manzarayı burada bulacaksınız.